Την Κυριακή 11 Απριλίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζεται η παράσταση Αναμέτρηση, Σκηνές από Λυρικά έργα του 20ου αιώνα σε σκηνοθεσία Αναστασίας Βαρέλη και μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου. Την παράσταση παρουσιάζει το νεοσύστατο πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής, Athens Opera Studio.

Το Athens Opera Studio ιδρύθηκε τη χρονιά αυτή από την Εθνική Λυρική Σκηνή με στόχο να δημιουργήσει μια νέα γενιά καλλιτεχνών με πλήρη επαγγελματική κατάρτιση – να συμβάλλει στην ολοκλήρωση νέων άξιων καλλιτεχνών ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της λυρικής τέχνης.

Στη διάρκεια του μονοετούς προγράμματος, έμπειροι καθηγητές και κορεπετίτορες, σε συνεργασία με καταξιωμένους μαέστρους και σκηνοθέτες, καθοδηγούν τους σπουδαστές στην εκμάθηση οπερατικών ρόλων από το ευρύ φάσμα του λυρικού ρεπερτορίου.

Οι υπεύθυνοι σπουδών του Athens Opera Studio Νίκος Βασιλείου και Άρης Χριστοφέλλης μαζί με τον υπεύθυνο του τομέα μουσικής προετοιμασίας Δημήτρη Γιάκα έχουν παρουσιάσει σημαντικά τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτά είναι και η παράσταση που παρουσιάζεται την Κυριακή, τη μουσική προετοιμασία της οποίας έχει η Σοφία Ταμβακοπούλου (η οποία θα παίξει πιάνο στην παράσταση).

Στην Αναμέτρηση, Σκηνές από Λυρικά έργα του 20ου αιώνα, θα παρουσιαστούν σκηνές από: Σεργκέι Προκόφιεφ, Ο έρωτας για τα τρία πορτοκάλια (Πρόλογος), Φραντς Σρέκερ, Οι σημαδεμένοι, Μωρίς Ραβέλ, Το παιδί και τα μάγια, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Ο κατήφορος του ασώτου, Χανς Βέρνερ Χέντσε, Λεωφόρος Μοναξιάς, Μπένζιαμιν Μπριτεν, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Άριμπερτ Ράιμαν, Το σπίτι της Μπερνάρντας  Άλμπα.

Παράλληλα, οι διδασκαλίες που πραγματοποιούνται στην καλλιτεχνική περίοδο που διανύουμε περιλαμβάνουν σειρά σεμιναρίων και διαλέξεων με θέματα όπως : στυλιστική ανάλυση και ιστορικό πλαίσιο του μουσικού υλικού, βασικές αρχές ορθοσωμικής για τραγουδιστές, ανατομική γνώση του φωνητικού οργάνου και της λειτουργίας του.