Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σκηνές από Λυρικά έργα του 20ου αιώνα

Σκηνές από Λυρικά έργα του 20ου αιώνα
Την Κυριακή 11 Απριλίου στην Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζεται η παράσταση Αναμέτρηση, Σκηνές από Λυρικά έργα του 20ου αιώνα σε σκηνοθεσία Αναστασίας Βαρέλη και μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου. Την παράσταση παρουσιάζει το νεοσύστατο πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής, Athens Opera Studio.

Το Athens Opera Studio ιδρύθηκε τη χρονιά αυτή από την Εθνική Λυρική Σκηνή με στόχο να δημιουργήσει μια νέα γενιά καλλιτεχνών με πλήρη επαγγελματική κατάρτιση - να συμβάλλει στην ολοκλήρωση νέων άξιων καλλιτεχνών ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της λυρικής τέχνης.

Στη διάρκεια του μονοετούς προγράμματος, έμπειροι καθηγητές και κορεπετίτορες, σε συνεργασία με καταξιωμένους μαέστρους και σκηνοθέτες, καθοδηγούν τους σπουδαστές στην εκμάθηση οπερατικών ρόλων από το ευρύ φάσμα του λυρικού ρεπερτορίου.

Οι υπεύθυνοι σπουδών του Athens Opera Studio Νίκος Βασιλείου και Άρης Χριστοφέλλης μαζί με τον υπεύθυνο του τομέα μουσικής προετοιμασίας Δημήτρη Γιάκα έχουν παρουσιάσει σημαντικά τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτά είναι και η παράσταση που παρουσιάζεται την Κυριακή, τη μουσική προετοιμασία της οποίας έχει η Σοφία Ταμβακοπούλου (η οποία θα παίξει πιάνο στην παράσταση).

Στην Αναμέτρηση, Σκηνές από Λυρικά έργα του 20ου αιώνα, θα παρουσιαστούν σκηνές από: Σεργκέι Προκόφιεφ, Ο έρωτας για τα τρία πορτοκάλια (Πρόλογος), Φραντς Σρέκερ, Οι σημαδεμένοι, Μωρίς Ραβέλ, Το παιδί και τα μάγια, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Ο κατήφορος του ασώτου, Χανς Βέρνερ Χέντσε, Λεωφόρος Μοναξιάς, Μπένζιαμιν Μπριτεν, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Άριμπερτ Ράιμαν, Το σπίτι της Μπερνάρντας  Άλμπα.

Παράλληλα, οι διδασκαλίες που πραγματοποιούνται στην καλλιτεχνική περίοδο που διανύουμε περιλαμβάνουν σειρά σεμιναρίων και διαλέξεων με θέματα όπως : στυλιστική ανάλυση και ιστορικό πλαίσιο του μουσικού υλικού, βασικές αρχές ορθοσωμικής για τραγουδιστές, ανατομική γνώση του φωνητικού οργάνου και της λειτουργίας του.

Σχετικές ειδήσεις
Το τελευταίο ψέμα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 16:57
«Το τελευταίο ψέμα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
1984, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
11.11.2016 11:34
1984. Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 2 Δεκεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ.
Θεατρικές Σκηνές: Το Πρόγραμμα της σεζόν 2016-17
23.08.2016 13:10
Η εταιρεία παραγωγών “ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ” σας καλωσορίζει στα θεάματά της για την σεζόν 2016-17.
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Pierrot Lunaire, του Arnold Schonberg στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
18.03.2016 13:49
Το διασημότερο έργο του Άρνολντ Σένμπεργκ και ένα από τα πλέον εμβληματικά του μουσικού μοντερνισμού, ο Φεγγαρίσιος Πιερότος, γίνεται παράσταση μουσικού θεάτρου μέσα από τη σύμπραξη του dissonArt ensemble, του συνθέτη Δημήτρη Μαρωνίδη και του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ευκλείδη.