Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Rubies and Rubbish

Rubies and Rubbish

To Rubies and Rubbish είναι μια παράσταση Καμπαρέ της Μαρίας Κυριάκη που παρουσιάζεται ήδη κάθε Τετάρτη, στο Μποέμ στην Ηλιούπολη. Εμπνευσμένο από ένα τραγούδι των Pink Floyd, την Vera από το The wall, μας μεταφέρει στις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από ιστορίες γεμάτες χιούμορ αλλά και μελαγχολία. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαΐου.

 

Μόλις έχει ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι στρατιώτες ετοιμάζονται για το μέτωπο, ακούγοντας την Βέρα Λυνν να τραγουδάει Θα ξανασυναντηθούμε μια ηλιόλουστη μέρα. Ένα αγόρι τεσσάρων χρονών, σκαρφαλωμένο στους ώμους του πατέρα του, βλέπει για πρώτη φορά την Βέρα Λυνν και την ερωτεύεται.  Όλη του τη ζωή θα την αναζητάει, περνώντας από γυναίκα σε γυναίκα. Αλλά θα την ξαναβρεί μόνολίγο πριν πεθάνει. Τη στιγμή που ξαναγίνεται παιδί.

Σ’ ένα υπόγειο καμπαρέ, κάπου σε μια άγνωστη γειτονιά του κόσμου, ο κομπέρ καλεί την Βέρα Λυνν να τραγουδήσει. Ποια είναι όμως αυτή η Βέρα Λυνν; Μια γυναίκα από το παρελθόν; Μια έφηβη που άλλαξε ταυτότητα; Ένα σύμβολο; Ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει για να ξαναγεννηθεί;

Ποιος είναι ο άντρας που πουλάει την ψυχή του στο διάβολο, γίνεται πλούσιος και διάσημος, αποκτάει πολλές ερωμένες και μία σύζυγο αλλά δεν μπορεί ή δεν θέλει να αγαπήσει ποτέ του καμμία εκτός από την Βέρα Λυνν; Και ποια είναι εκείνη η γυναίκα που μεταμορφώνεται διαρκώς, αλλάζοντας πρόσωπα και εποχές για να ξαναγίνει πάντα στο τέλος η μυστηριώδης, η μοναδική, η υπέροχη Βέρα Λυνν;

Rubies and Rubbish της Μαρίας Κυριάκη
Μουσική και τραγούδια του Σταύρου Πηλίχου
Παίζουν: Κώστας Λαός, Νάντια Μητρούδη, Κατερίνα Ψωμά

Σχετικές ειδήσεις
Του Κουτρούλη ο γάμος στην Ηλιούπολη
18.08.2016 13:10
Του Κουτρούλη ο γάμος, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης, στην Ηλιούπολη.
«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου στην Ηλιούπολη
16.08.2016 15:32
Το έργο του Κώστα Σωτηρίου "Σταματία, το γένος Αργυροπούλου", θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής), στην Ηλιούπολη.
Αργοπορημένη: το τραγουδι ενός καουμπόυ, της Sarah Ruhl στο Θέατρο Skrow
10.05.2016 15:01
Η Γιούλα Μπούνταλη επιστρέφει στην θεατρική σκηνή και παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ «Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ» στο θέατρο Skrow από τις 19 Μαΐου 2016 κάθε Πέμπτη με Κυριακή.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Η γυναίκα της Γκουέρνικα, της Πολύνας Γκιωνάκη στη Γκαλερί του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
11.01.2016 11:50
Η Γκαλερί του ξενοδοχείου St. George Lycabettus φιλοξενεί το έργο της Πολύνας Γκιωνάκη, με τίτλο Η γυναίκα της Γκουέρνικα, από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016.