Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι έμποροι, στο Θέατρο Τέχνης

Οι έμποροι, στο Θέατρο Τέχνης
Από το Σάββατο 17 έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 Πλάκα), η παράσταση Οι΄Εμποροι, του Ζοέλ Πομμερά, σε μετάφραση- σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης.

Ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο, που μιλάει για την εποχή μας με την γλώσσα της εποχής μας. Μιλάει για την εργασία και την ανεργία ως κοινωνικό και υπαρξιακό πρόβλημα, για την μοναξιά και την φιλία, για τις μεταφυσικές διαφυγές από την καθημερινή πραγματικότητα.

Πρόκειται για μια θεατρική παραβολή, τον τίτλο της οποίας φωτίζει με τα λόγια του ένα από τα πρόσωπα του έργου: Είμαστε ακριβώς σαν τους εμπόρους, μοιάζουμε με τους πωλητές. Πουλάμε την εργασία μας, πουλάμε το χρόνο μας. ΄Ο,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε. Το χρόνο της ζωής μας. Την ίδια τη ζωή μας. Είμαστε έμποροι της ζωής μας.

Ο Ζοέλ Πομμερά γεννήθηκε το 1963 στη Ρουέν. Το 1990 ίδρυσε το θίασο Louis Brouillard, με τον οποίο δουλεύει συστηματικά έως σήμερα. Έχει γράψει δεκαπέντε έργα, τα οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος. Πεποίθησή του είναι ότι η δραματουργία δεν έχει ολοκληρωθεί την πρώτη μέρα των δοκιμών, αλλά συνεχίζεται, όπως και η σύνθεση της σκηνογραφίας, των φωτισμών και του ηχητικού σχεδιασμού, σε συνεργασία με τους ηθοποιούς.

Έχοντας συχνά χαρακτηριστεί ως θέατρο της ιδιωτικότητας, η θεατρική γραφή του Πομμερά συνιστά επίσης ένα ποιητικό θέατρο του πραγματικού, βαθιά εγγεγραμμένο μέσα στο σήμερα, από το οποίο δεν λείπει ωστόσο μια μεταφυσική διάσταση.

Συντελεστές
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη, Φωτισμοί: Χρήστος Γιαλαβούζης, Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Λεοντάρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κορίνα Βασιλειάδου


Παίζουν οι:
Έφη Σταμούλη, Νανά Παπαγαβριήλ, Νίκος Λύτρας, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Μομώ Βλάχου, Μάριος Μεβουλιώτης, Ελένη Βλαχοπούλου, Κυριάκος Δανιηλίδης

 

Σχετικές ειδήσεις
Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω, του Ντάριο Φο στο Θέατρο Τέχνης
27.01.2017 12:22
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από τις 27 Φεβρουαρίου στη σκηνή της Φρυνίχου, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.
Relax... Mynotis, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου ξανά στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 15:47
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας" έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα) και επανέρχεται από το Σάββατο 4 Φεβρουαριου για άλλες 8 παραστάσεις ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.
 Η Σονάτα του Κρόιτσερ, του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
24.11.2016 14:47
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Λέοντος Τολστόι, Η Σονάτα Κρόιτσερ, σε θεατρική μεταφορά του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου.
Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα του Ζοέλ Πομμερά στο Θέατρο Τέχνης
01.11.2016 10:38
Ο Νίκος Μαστοράκης ανεβάζει από τις 9 Νοεμβρίου 2016, με την ανανεωμένη ομάδα ηθοποιών της περυσινής επιτυχίας «Τα παιδιά του ήλιου», το σύγχρονο σπονδυλωτό έργο του Joël Pommerat «La réunification des deux Corées» (Théâtre Odéon 2013) στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.