Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αυτοκτονώντας ασύστολα

Αυτοκτονώντας ασύστολα
Η θεατρική ομάδα Μαύρη Γάτα παρουσιάζει την παράσταση του έργου του Αύγουστου Κορτώ, Αυτοκτονώντας Ασύστολα. Η παράσταση θα λάβει χώρα στο θέατρο Άρτι και θα διαρκέσει από τις 9 Απριλίου μέχρι τις 23 Μαΐου.

Μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή τα ανθρώπινα συναισθήματα. Μια γυναίκα κατοικεί σ’ ένα σπίτι με  χρυσοποίκιλτες ταπετσαρίες και μαύρη υπηρέτρια. Βγάζει λόγο στα μπαλκόνια: Λαέ, λαέ των Παρισίων, όταν  έλεγα να σας δώσουν παντεσπάνι δεν το εννοούσα...

Ταξιδεύει σε Λονδίνο και Παρίσι με αποσκευές την αληθινή φιλία. Όταν πάλι ο έρωτας την προδίδει ανεβάζει  το πόδι στο περβάζι του μπαλκονιού: Θα πέέέέέσω...

Μυρωδιές από γαλατόπιτα, δαμάσκηνα, εφηβική και ενήλικη ζωή μπερδεύονται σ’ένα  έργο , όπου το γέλιο  και το κλάμα εναλλάσσονται σαν εικόνες σλάιτς.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:Ελένη Δημητροπούλου, Διασκεύη: Ελένη Δημητροπούλου, ΔήμητραΒλάχου, Σκηνικά -  Κοστούμια: Δημήτρης  Ζαφειρίου , Μουσική: Μάνος Αποστολόπουλος, Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Αυγέρης, Φωτισμοί: Γιάννης Βολλέλης

Παίζουν: Δήμητρα Βλάχου, Κατερίνα Καραγιάννη 
Ανδρική φωνή: Απόστολος Ρέσσος

Σχετικές ειδήσεις
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Οίκος ενοχής, των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα στο Θέατρο Απόλλων
24.08.2016 16:40
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών θα παρουσιάσει την παράσταση «Οίκος Ενοχής» στο Θέατρο Απόλλων, από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00.
Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ, από την ομάδα Art Vouveau στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
03.08.2016 12:43
Η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.