Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το βιβλίο των Φ.Κ. Καστ και Κριστίν Καστ, Σημαδεμένη σε μετάφραση Καίτης Οικονόμου. Αξίζει να επισημάνουμε πως η Σημαδεμένη θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο στα τέλη του 2011.

Ο σκοτεινός, μαγικός κόσμος του Οίκου της Νύχτας είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες… Το ένα λεπτό η δεκαεξάχρονη Ζόι είναι μια συνηθισμένη κοπέλα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις του σχολείου της.

Το επόμενο, βρίσκεται σημαδεμένη ως αρχάρια βρικόλακας. Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την καθημερινότητά της και να αρχίσει την εκπαίδευσή της στον Οίκο της Νύχτας, ένα οικοτροφείο για βρικόλακες. Γρήγορα ανακαλύπτει πως είναι η εκλεκτή της Νύχτας, της θεάς των βρικολάκων, κι έχει ξεχωριστές δυνάμεις.

Αρχίζει να διψάει για αίμα. Παλεύει με τον εαυτό της για να μην αφήσει το σημάδι της στο πρώην αγόρι της που δε δέχεται το όχι ως απάντηση. Αποκτάει και μια θανάσιμη εχθρό. Την αρχηγό των Σκοτεινών Κορών, της ελιτίστικης αδελφότητας του σχολείου. Τώρα πρέπει να βρει τη δύναμη να ακολουθήσει το πεπρωμένο της, με λίγη βοήθεια από τους καινούριους βρικόλακες φίλους της.