Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

35 εικαστικοί εκθέτουν έργα τους με θέμα την Παγκόσμια Φτώχεια

35 εικαστικοί εκθέτουν έργα τους με θέμα την Παγκόσμια Φτώχεια
35 εικαστικοί εκθέτουν έργα τους με θέμα την Παγκόσμια Φτώχεια είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει από τις 12 έως τις 20 Απριλίου ο Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου περιφέρειας Αττικής, με τη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου, του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ergoway και την υποστήριξη της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου θα πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών, με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών. Το πρόβλημα της φτώχειας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα και για το λόγο αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου.

Η αύξηση της παγκόσμιας φτώχειας και ανισότητας αποτελούν φλέγοντα ζητήματα τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η καταπολέμηση, αλλά και η εξάλειψη αυτών είναι οι πρακτικές που οφείλουν να βρίσκονται πάντοτε στο προσκήνιο. Η Τεχνόπολις, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις που μαρτυρούν το έντονο ενδιαφέρον τους για αυτά τα θέματα.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες , όπως οι: Αβαγιανού Ρένα, Αγγελοπούλου Μαρία, Αϊβάζογλου Αχιλλέας, Αλεξάκης Στέλιος, Ανούση Ρένα, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου Μίνα, Βελούδιος Μιχάλης, Βλαχόπουλος Πάνος, Γρηγόρα Άννα, Δημητρίου Βίκυ, Gerdau Karla, Κακαδιάρης Νικόλαος, Κολοβός Ανδρέας, Κουτσούμπα Ρούλα, Κτιστοπούλου Μαρία, Λέκκας Βασίλης, Λύτρας Σπύρος, Μαραγκού Κλεονίκη, Μέντη Βούλα, Μέρλιν-Βασιλάτου Ειρήνη-Λίζα, Μιχαηλίδου Άννα, Μπαράς Σπύρος, Πλέσσα Μαργαρίτα, Ραζής Άγγελος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σμέρου Ζαχαρούλα, Ροϊλού Βιολέττα, Σούτογλου Έφη, Σπηλιωτόπουλος Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Σταυροπούλου Ματίνα, Στεφόπουλος Αθανάσιος, Στεφοπούλου-Δρίτσα Κατερίνα, Υφαντή Ανθούλα.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση κεραμικής από το Eργαστηρίο Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη
16.06.2016 12:32
Οι μαθητές/τριες του Eργαστηρίου Kεραμικής Tέχνης της Βασιλικής Χαρολίδη, εκθέτουν τα έργα τους στην πινακοθήκη Γρηγοριάδη στο Νέο Ηράκλειο Αττικής από την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία: 26 εικαστικοί + 1 ποιητής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
07.03.2016 13:06
«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», τίτλος εμπνευσμένος από τον γνωστό στίχο του Ν. Καββαδία ο τίτλος της έκθεσης 26 εικαστικών + 1 ποιητή που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης.
Έκθεση Διεθνούς Αφίσας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στην Τεχνόπολη
27.01.2016 14:38
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία/World Federation of Trade Unions, διοργανώνει Έκθεση Διεθνούς Αφίσας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 1-6 Φεβρουαρίου 2016.
Έκθεση του OpenArtCodeGroup στη Βενετία
26.01.2016 10:28
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, εγκαινιάζεται στην καρδιά του πολιτιστικού κέντρου της Βενετίας, στο ιστορικό κτίριο Palazzo Cavalli Franchetti, η έκθεση του OpenArtCodeGroup στην οποία 10 σύγχρονοι, σημαντικοί εικαστικοί σε συνεργασία με την Ιστορικό Τέχνης και Τεχνοκριτικό κα Έμμυ Βαρουξάκη εκθέτουν έργα τους μαζί με 38 ακόμη εικαστικούς από όλο το κόσμο.