Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Πλούσιες εκδηλώσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Πλούσιες εκδηλώσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Ενα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώνει μέχρι και τα τέλη Απριλίου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στο Βενιζέλειο Ωδείο και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, ημερίδα με θέμα Πολιτισμός και πολιτική στα σκαλοπάτια του 21ου αιώνα, καθώς και ένα αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Στις 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων τιμητική εκδήλωση - αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Επίσης, στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ) από τις 10 έως τις 24 Απριλίου θα γίνει ένα αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, που θα περιλαμβάνει έκθεση, προβολές και ομιλίες με στιγμιότυπα από τη σημαντική πορεία που έχει διανύσει ο σπουδαίος καλλιτέχνης. Η έκθεση φιλοξενεί φωτογραφίες επεξεργασμένες έτσι ώστε, ξεπερνώντας το αρχικό μέγεθος των 35 mm του κινηματογραφικού negatif, να αποτελούν αυτόνομα έργα φωτογραφικής τέχνης.
Συνδιοργανωτές: Δήμος Χανίων, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Στις 11 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα \"Πολιτισμός και πολιτική στα σκαλοπάτια του 21ου αιώνα\". Θα συμμετέχουν δημιουργοί των τεχνών και πολιτικά πρόσωπα.

Στις 12 - 13 - 14 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο θα παρουσιαστεί η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Βασίλη Παπαβασιλείου . Συμμετέχει ο Γιώργος Γιαννακάκος. Σε συνεργασία με το Θέατρο Εποχή 20.06. Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου, Σκηνικά - κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμε, Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ, Μουσική: Γιάννης Μεταλλινός.

Στις 19 - 20 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο θα παρουσιαστεί το «Σεμινάριο Βλακείας» του Σάκη Σερέφα. Σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου Commedia. Τον ρόλο του Εισηγητή ερμηνεύει ο Δημήτρης Πιατάς . Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Σκηνικά - κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη, Μουσική: Κίμων Χυτήρης, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Δημιουργία ψηφιακής εγκατάστασης και μουσική επιμέλεια: Μάνος Αρβανιτάκης.

Στις 28 - 29 Απριλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο θα παρουσιαστούν τα «Γυάλινα πηγάδια». Σε συνεργασία με την Εταιρεία «Άνασσα». Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ, Συρραφή κειμένων: Ντόρα Ζαχαροπούλου - Μαρία Πάνου. Παίζουν: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Ελένη Υφαντή, Θεμιστοκλής Καρποδίνης. Πίνακες: Μαρία Πάνου, Χορογραφίες: Φαίδρα Σούτου, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, Σκηνογραφία: Φωτεινή Γκουβέλη, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα, Βοηθός σκηνοθέτη: Ιάσωνας Ξεντίδης.

Σχετικές ειδήσεις
Αριστοφανιάδα από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στην Καβάλα
18.08.2016 13:09
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης με την καλοκαιρινή του παραγωγή «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» θα βρίσκεται το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στην Καβάλα.
Αριστοφανιάδα από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Κήπου
17.08.2016 15:25
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης με την καλοκαιρινή του παραγωγή «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» θα βρίσκεται την Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στο Θέατρο Κήπου.
Αριστοφανιάδα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης σε καλοκαιρινή περιοδεία
27.06.2016 16:26
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με την καλοκαιρινή του παραγωγή «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» και κάνει πρεμιέρα στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Αρχαία Θέατρα, σε Κρήτη και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Φεστιβάλ Αθηνών
24.05.2016 16:31
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει με την καλοκαιρινή του παραγωγή «Αριστοφανιάδα» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο.