Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Port-Royal και Αbsent without leave

Port-Royal και Αbsent without leave
Οι Ιταλοί electro - shoegazers Port-Royal έχοντας ολοκληρώσει και κυκλοφορήσει το 2009 την 3η τους δισκογραφική δουλειά, Dying in time,  επισκέπτονται στα πλαίσια μιας μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας την Ελλάδα και ανεβαίνουν για μια και μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Stage Club, στη Λάρισα, στις 30 Απριλίου. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Αθηναίος μουσικός, absent without leave, παλιός γνώριμος των Port-Royal.

Στο Dying in time,  οι Port-Royal διευρύνουν ακόμη περισσότερο τα όρια του ήχου τους για να συναντήσουν τις πιο ηλεκτρονικές πλευρές της synth pop και techno μουσικής χωρίς να ξεχνούν ούτε στιγμή τις ρίζες τους που εντοπίζονται μεταξύ της shoegaze κιθαριστικής αισθητικής και των συναισθηματικά φορτισμένων ambient ηχοτοπίων προκειμένου να μορφοποιήσουν τη μελαγχολία τους ως προς την προσωρινότητα και το πεπερασμένο των ανθρωπίνων, όπως υποδηλώνει και ο σχετικός τίτλος του δίσκου.

Στη συγκεκριμένη συναυλία τα δύο σχήματα θα βρεθούν και επί σκηνής μαζί, αφού ο Αbsent Without Leave θα συνοδεύσει τους Port-Royal σε κάποια από τα κομμάτια του set τους με την κιθάρα και τα effects του.

Ο ήχος του αν και συγγενής μ’ εκείνον των Port-Royal, εντούτοις φαίνεται να προσιδιάζει περισσότερο στο ρομαντισμό, τη μελαγχολία και τη νοσταλγικότητα που χαρακτήρισε τον ήχο καλλιτεχνών-ορόσημα στο χώρο της νεότερης αλλά και σύγχρονης παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως cocteau twins, this mortal coil, slowdive, piano magic, hood, mogwai, sigur ros, boards of canada.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ υπό τον Ντανιέλε Γκάττι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 17:16
Η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ (Royal Concertgebouw Orchestra of Amsterdam-RCO), στο πλαίσιο της περιοδείας της RCO Μeets Europe, θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Royal Theater στην Πάτρα
19.08.2016 14:23
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη παρουσιάζουν την παράσταση Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα, στο Royal Theater στην Πάτρα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.