Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης από τις 9 Απριλίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, παρουσιάζοντας για λίγες παραστάσεις  μια πολυπληθή, ιδιαίτερα απαιτητική αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα παραγωγή. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια από τη δισκογραφία του καλλιτέχνη διασκευασμένα από τον ίδιο για τετράφωνη χορωδία και ηλεκτρική μπάντα

Ο Αλκίνοος ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός, μετά από τις δεκάδες συναυλίες που έδωσε σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, τις παραστάσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία αλλά και τη μοναδική συναυλία στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με κλασικά του έργα ερμηνευμένα από τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης, επιστρέφει στη Αθήνα την άνοιξη του 2010 για μια ξεχωριστή σειρά παραστάσεων.

Εκτός τόπου και χρόνου, όπως ο ίδιος δηλώνει για τον εαυτό του, αποφασίζει πάνω στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, να παρουσιάσει μια πολυπληθή και ιδιαίτερα απαιτητική παραγωγή. Η συνεργασία του Αλκίνοου με το φωνητικό σύνολο Εν φωναίς, μετράει ήδη αρκετά χρόνια.

Χαρακτηριστική είναι και η σύμπραξή τους στον τελευταίο δίσκο του Αλκίνοου, Νεροποντή. Πέρσι, στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, οι δύο ακουστικές παραστάσεις τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις . Το φετινό, πιο ηλεκτρικό πρόγραμμα , παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Μαζί επί σκηνής, οι εδώ και χρόνια συνοδοιπόροι του Αλκίνοου, σπουδαίοι μουσικοί: Σωτήρης Λεμονίδης (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα). Τη διδασκαλία της χορωδίας έκανε ο Αλέξανδρος Στουπάκης. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Βαγγέλης Λάππας, των φωτισμών ο εξαίρετος Κωνσταντίνος Αλεξίου, ενώ την επιμέλεια της σκηνής ο Μιχάλης Σιούτης. Τα σκηνικά και οι προβολές είναι του Άντη Ιωαννίδη.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Block33 στην Θεσσαλονίκη
09.11.2016 14:46
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί για δύο βραδιές στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016 στο Block33 της Θεσσαλονίκης!
The small suitcase tour: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο
07.10.2016 16:52
Μετά από τη μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη την άνοιξη αλλά και την καλοκαιρινή περιοδεία σε Κύπρο και Ελλάδα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι, βγαίνουν ξανά στο δρόμο για τέσσερις συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
16.08.2016 15:49
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι συνεχίζουν το ταξίδι που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια και στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 θα βρεθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016.
Αναβολή - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live στο Χάραμα Πάτρας
12.08.2016 15:25
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι συνεχίζουν το ταξίδι που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, και στις 24 Αυγούστου 2016 θα βρίσκονται στο Χάραμα Πάτρας. - Η συναυλία αναβάλλεται
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για πρώτη φορά στο Κύτταρο!
02.03.2016 16:15
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πρώτη φορά στο Κύτταρο για 4 «συλλεκτικές» εμφανίσεις τις Παρασκευές 1 και 8 και τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου 2016.