Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι Recoil, του Alan Wilder, ζωντανά στο Fuzz

Οι Recoil, του Alan Wilder, ζωντανά στο Fuzz
Την Κυριακή 11 Απριλίου, στο Fuzz Club, θα εμφανιστεί το σχήμα Recoil, του Alan Wilder, πρώην μέλους των Depeche Mode. Ο Alan διαθέτει κλασική μουσική παιδεία και είναι φημισμένος μουσικός παραγωγός. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Ιtenef.

Οι Recoil γεννήθηκαν το 1986 με την κυκλοφορία ενός πειραματικού ΕP δύο κομματιών. Πολύ σύντομα, το 1988, ακολούθησε ένα άλμπουμ, με τίτλο \'Hydrology\' και στη συνέχεια οι δύο αυτές μουσικές δουλειές επανακυκλοφόρησαν σε CD από την Mute Records ως \'Hydrology plus 1+2\'.

Αυτές οι αρχικές κυκλοφορίες των Recoil εγκαθύδρισαν τη φήμη του Wilder ως πρωτοπόρου στον πρόσφατα αναδυόμενο κόσμο της τεχνολογίας του «sampling». Λίγο μετά την ηχογράφηση του πιο επιτυχημένου, ως σήμερα, άλμπουμ των Depeche Mode - \'Violator\' - ο Alan επέστρεψε στους Recoil για τη δημιουργία του επόμενου άλμπουμ με τίτλο ,\"Bloodline\", που κυκλοφόρησε το 1991.

Για πρώτη φορά, επιστρατεύτηκαν τιμώμενοι (guest) τραγουδιστές με άκρως σημαντικές τις συμμετοχές των Douglas McCarthy, Toni Halliday και Moby, οι οποίοι συντέλεσαν στην παραγωγή ενός άλμπουμ που επιδείκνυε την ικανότητα του Wilder να επινοεί ηχοτόπους λουσμένους με δόσεις παράνοιας που σιγοκαίνε την ψυχή.

Το \'Bloodline\' σημάδεψε την κυκλοφορία του πρώτου single των Recoil, μία επανεκτέλεση του κομματιού \'Faith Healer\' του Alex Harvey, καθώς και του καινοτόμου \'Electro Blues For Bukka White\'.

To 2000, oι Recoil μας χάρισαν το \'Liquid\' το οποίο αυτή τη φορά φιλοξενεί το μοναδικό ταλέντο της παγκοσμίως γνωστής Ελληνικής καταγωγής τραγουδίστριας-φαινόμενο, Diamanda Galas, των Gospel αοιδών του 1940, The Golden Gate Jubilee Quartet, καθώς και των Νεοϋορκέζων καλλιτεχνών Nicole Blackman & Samantha Coerbell.

Οι Recoil επέστρεψαν το 2007 με το πέμπτο studio άλμπουμ τους με τίτλο \'subHuman\', το οποίο κυκλοφόρησε σε Ευρώπη και Αμερική. Συνεργάτης του σχήματος ήταν τότε ο Blues-man Joe Richardson - γεννημένος στην Νότια Louisiana.

Παράλληλα η Bρετανίδα τραγουδίστρια Carla Trevaskis, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες στην καριέρα της, έφερε στο σχήμα ποικιλία έκφρασης και ελέγχου.

Σήμερα, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τους Depeche Mode, και με αφορμή την κυκλοφορία του επερχόμενου άλμπουμ του με τίτλο \'Selected\', ο Alan Wilder τολμά νέα εγχειρήματα και μας επισκέπτεται έχοντας ως συνοδοιπόρο του τις νέες του μουσικές παρουσίασεις.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Ιtenef, των Αlex Μαχαιρα, Nικου Βελιωτη και Γιωργου Γερανιου.

Σχετικές ειδήσεις
Where’s The Revolution, το 1ο single από το νέο άλμπουμ των Depeche Mode
03.02.2017 15:22
Λίγους μήνες πριν την εμφάνισή τους στην Αθήνα, στις 17 Μαΐου στο Terra Vibe, οι Depeche Mode ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “Spirit”.
15.11.2016 12:39
A&M/Interscope Records ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του Sting, 57th & 9th, το πρώτο του rock/pop project για περισσότερο από μία δεκαετία.
Depeche Mode live στο TerraVibe: Η προπώληση ξεκινά
21.10.2016 10:36
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, ξεκινά η προπώληση για την μεγάλη συναυλία των Depeche Mode, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στο TerraVibe Park.
Oι θρυλικοί Depeche Mode επιστρέφουν στην Ελλάδα!
12.10.2016 10:55
Οι Depeche Mode ανακοινώνουν την “Global Spirit” περιοδεία τους, στο πλαίσιο της οποίας, την Τετάρτη 17 Μαΐου θα βρεθούν στο TerraVibe Park!
Η Lydia Plain live στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
24.08.2016 12:48
H Lydia Plain, μουσικός, δημιουργός και καλλιτέχνης, παρουσιάζει την μουσική της ζωντανά στο Εργοτάξιον την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.