Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκδικητική κοκκινομάλλα

Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκδικητική κοκκινομάλλα
Στη Β’ Σκηνή , Αίθουσα Στάθης Σύρος του θεάτρου Τόπος Αλλού θα παρουσιαστεί το έργο του Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα Robert Hewett, Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκδικητική κοκκινομάλλα, από το Σάββατο 17 Απριλίου σε σκηνοθεσία Ρεγγίνας Καπετανάκη, με τη Ράσμη Τσόπελα.

Το έργο επικεντρώνεται στις παρορμητικές ενέργειες της μεσοαστής νοικοκυράς, Ρόντα (κοκκινομάλλα) και τον αντίκτυπο που έχουν στις ζωές επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων η πληθωρική γειτόνισσα και καλύτερή της φίλη, Λινέτ (μελαχροινή), η ομοφυλόφιλη γιατρός, Άλεξ Ντουσέτ και η σέξι Ρωσσίδα κοσμηματοπώλης, Τάνια (η ξανθιά).

Τραγικές παρεξηγήσεις, κουτσομπολιά, λαγνεία, ζήλεια, αγάπη, έγκλημα και τιμωρία.

Και οι επτά ρόλοι του έργου ερμηνεύονται από την ίδια ηθοποιό, τη Ράσμη Τσόπελα.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική, ενώ η Ελλάδα, είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Ελβετία, που θα παρουσιαστεί.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ράσμη Τσόπελα, Σκηνικά-Κοστούμια: Μίκα Πανάγου, Μουσική: Ανδρέας-Φοίβος Αποστόλου ,  Επιμέλεια ήχων: Ρεγγίνα Καπετανάκη, Βοηθός Σκηνοθέτης: Θωμάς Βούλγαρης, Σκηνοθεσία: Ρεγγίνα Καπετανάκη

Παίζουν: Ράσμη Τσόπελα
Συγγραφή: Ρόμπερτ Χιούετ

Σχετικές ειδήσεις
Άμλετ Vs Τέλμα στο Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»
26.01.2017 12:52
Το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare πρόκειται να παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.
Ο Γενικός Γραμματεύς, του Ηλία Καπετανάκη στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου
16.01.2017 13:47
H Σοφία Μαραθάκη με την ομάδα της ΑΤΟΝΑλ, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί», σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο και ανεβάζει στην Πειραματική Σκηνή -1 την πάντα επίκαιρη κωμωδία του Ηλία Καπετανάκη «Ο Γενικός Γραμματεύς».  
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
08.07.2016 15:09
Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Τα σαράντα κλειδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
07.07.2016 13:22
Με το έργο «Τα σαράντα κλειδιά» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.