Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκδικητική κοκκινομάλλα

Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκδικητική κοκκινομάλλα
Στη Β’ Σκηνή , Αίθουσα Στάθης Σύρος του θεάτρου Τόπος Αλλού θα παρουσιαστεί το έργο του Αυστραλού θεατρικού συγγραφέα Robert Hewett, Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκδικητική κοκκινομάλλα, από το Σάββατο 17 Απριλίου σε σκηνοθεσία Ρεγγίνας Καπετανάκη, με τη Ράσμη Τσόπελα.

Το έργο επικεντρώνεται στις παρορμητικές ενέργειες της μεσοαστής νοικοκυράς, Ρόντα (κοκκινομάλλα) και τον αντίκτυπο που έχουν στις ζωές επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων η πληθωρική γειτόνισσα και καλύτερή της φίλη, Λινέτ (μελαχροινή), η ομοφυλόφιλη γιατρός, Άλεξ Ντουσέτ και η σέξι Ρωσσίδα κοσμηματοπώλης, Τάνια (η ξανθιά).

Τραγικές παρεξηγήσεις, κουτσομπολιά, λαγνεία, ζήλεια, αγάπη, έγκλημα και τιμωρία.

Και οι επτά ρόλοι του έργου ερμηνεύονται από την ίδια ηθοποιό, τη Ράσμη Τσόπελα.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική, ενώ η Ελλάδα, είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Ελβετία, που θα παρουσιαστεί.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ράσμη Τσόπελα, Σκηνικά-Κοστούμια: Μίκα Πανάγου, Μουσική: Ανδρέας-Φοίβος Αποστόλου ,  Επιμέλεια ήχων: Ρεγγίνα Καπετανάκη, Βοηθός Σκηνοθέτης: Θωμάς Βούλγαρης, Σκηνοθεσία: Ρεγγίνα Καπετανάκη

Παίζουν: Ράσμη Τσόπελα
Συγγραφή: Ρόμπερτ Χιούετ

Σχετικές ειδήσεις
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
08.07.2016 15:09
Με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την 5η Εποχή Τέχνης, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13, την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Τα σαράντα κλειδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου
07.07.2016 13:22
Με το έργο «Τα σαράντα κλειδιά» που θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στις 21.15, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, συνεχίζεται το πρόγραμμα των 34ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία στο θέατρο Faust
17.12.2015 12:00
Στο θέατρο Faust κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Ιανουαρίου 2016 θα παρουσιάζεται το έργο του Μολιέρου Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία, σε μετάφραση του σημαντικότερου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή, Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.
Περσινές Βροχές του Χρήστου Καρασαββίδη στο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες»
14.12.2015 15:55
Οι Περσινές Βροχές του Χρήστου Καρασαββίδη, του πολυσυζητημένου νέου θεατρικού συγγραφέα, μετά το πρώτο επιτυχημένο τους ανέβασμα, επιστρέφουν με νέο αέρα στις 18 Δεκεμβρίου 2015, ειδικά για τη σκηνή του θεάτρου «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μετά τα μεσάνυχτα!