Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Θα σε πάρει ο δρόμος

Θα σε πάρει ο δρόμος
Από την Τρίτη 13 έως την Πέμπτη 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στην Πλάκα, οι παραστάσεις του έργου του Σάκη Σερέφα, Θα σε πάρει ο δρόμος, σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλακιώτη.

Ο ταλαντούχος θεατρικός συγγραφέας Σάκης Σερέφας, έχει στο ενεργητικό του υποδειγματικά και ευρηματικά θεατρικά έργα, με συγκροτημένο και εμπνευσμένο λόγο. Το έργο Θα σε πάρει ο δρόμος είναι ιστορίες δεκαπέντε ανθρώπων που συναντούν δυσκολίες αλλά καταφέρνουν και τις ξεπερνούν.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει για το έργο του: Είναι ιστορίες δεκαπέντε ανθρώπων που κάποια στιγμή τους βαράει στη ζωή τους ένα άγριο ζόρι. Είναι άνθρωποι που τους βασανίζουν πάθη κάθε είδους και το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι δεν το βάζουν κάτω, πέφτουν και σηκώνονται δύσκολα, αλλά σηκώνονται. Γιατί είναι άνθρωποι που τους παίρνει ο δρόμος.

Η παράσταση είναι σαν ένα σουρεαλιστικό όνειρο, που το αποτελούν σκηνές από τη ζωή των ανθρώπων στη μεγάλη πόλη, με το διαβρωτικό χιούμορ του συγγραφέα να υπονομεύει διαρκώς τη γνήσια συγκίνηση.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Έρση Βασιλικιώτη, Σκηνικά- Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου,  Μουσική: Κώστας Βόμβολος, Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου, Δημιουργία βίντεο: Λίλα Σωτηρίου,  Διαχείριση ψηφιακής εικόνας: Ανέστης Πάτκας,  Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Βοηθός ενδυματολόγου: Παρασκευή Ορφανίδου, Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Τζαφέρης


Παίζουν:
Κυριάκος Δανιηλίδης, Ελένη Δημοπούλου, Νίκος Λύτρας, Στάθης Μαυρόπουλος, Μάριος Μεβουλιώτης, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Έφη Σταμούλη

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση παραστάσεων για τον «Γενικό Γραμματέα» στην Πειραματική Σκηνή -Ι
22.02.2017 13:05
Έως το Σάββατο 4 Μαρτίου παρατείνονται λόγω μεγάλης επιτυχίας οι παραστάσεις του έργου «Ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.
EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
06.12.2016 12:53
H Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει στο πλαίσιο του EUROPOLY - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, τρεις νέες παραστάσεις. Πρόκειται για την performance Monday, της Cláudia Dias, την Καθαρή Πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη και Lessons of leaking του Dmitij Gawrisch.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Πλατφόρμα νέων δημιουργών με θέμα τον Εμφύλιο: Οι παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή
23.03.2016 16:01
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει κατά το διάστημα 30 Μαρτίου ως και 3 Απριλίου 2016 το Θεματικό φεστιβάλ για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια. 
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.