Το Αθώος ή Ένοχος, το δικαστικό δράμα που ήδη έχει κερδίσει το θεατρικό κοινό, μετά τις παραστάσεις του τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, συνεχίζει μετά το Πάσχα κάθε Σάββατο (από 10 Απριλίου), Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη μέχρι την Τρίτη 4 Μαΐου.

Δύο επιστήθιοι φίλοι, οι σύζυγοι τους, μια μεταμόσχευση καρδιάς, η προδοσία και ένας φόνος, συνθέτουν το απόλυτο δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τζέφρεϊ Άρτσερ που «αναστάτωσε» με την πλοκή των έργων του, αλλά και τη ζωή του το καλλιτεχνικό Λονδίνο.

Το κοινό βρίσκεται μάρτυρας απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και έρωτα των ηρώων του «Αθώος ή ένοχος», που τα υπαρξιακά αδιέξοδα τους οδηγούν στην υπερβολή και καθορίζουν τη μοίρα τους.
Ένας γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερός του φίλος, γνωστός δικηγόρος, αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με το γιατρό και πως τα βράδυ του φόνου ήταν μαζί του.

Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου δυνατά με τα στοιχεία της αθωότητάς του και οι θεατές καλούνται να αποφασίσουν, ψηφίζοντας κατά τη διάρκεια της παράστασης, για την αθωότητα ή την ενοχή του κατηγορούμενου. Και φυσικά ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ακολουθεί και διαφορετική εξέλιξη της παράστασης.

Το Αθώος ή ένοχος του Τζέφρεϊ Άρτσερ, μια αυθεντικά διαδραστική παράσταση που έχει κερδίσει ήδη το λονδρέζικο κοινό και μας «συστήνει» στην Αθήνα ο Κώστας Σπυρόπουλος, μεταφράζοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας, είναι ένα θεατρικό έργο όπου πρωταγωνιστής τελικά αποδεικνύεται ο έρωτας και τα διαφορετικά πρόσωπά του. Και είναι ο έρωτας αυτός που άλλοτε εμφανίζεται γαλήνιος και άλλοτε τρικυμιώδης, όμως πάντοτε επικίνδυνος. Ιδίως για όσους αψηφούν τη δυναμική του.

Σκηνοθεσία-Απόδοση: Κώστας Σπυρόπουλος, Σκηνική επιμέλεια: Γιώργος Ασημακόπουλος, Σκηνικά: Άγγελος Αρβανίτης, Κοστούμια: Δημήτρης Πέτρου, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος feat. Μηδενιστής, σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη, Interactive Video Art: Δημήτρης Ζόγκας, Σκηνοθεσία Κινηματογράφησης: Μαρία Λάφη, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαλεβή Ρόζου.

Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Λίνα Σακκά, Μιχάλης Μαρίνος, Υρώ Λούπη, Δημήτρης Γεωργαλάς, Κώστας Ανταλόπουλος, Δημήτρης Χαβρές, Μιχάλης Γεωργακόπουλος.