Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αθώος ή Ένοχος, στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Αθώος ή Ένοχος, στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Το Αθώος ή Ένοχος, το δικαστικό δράμα που ήδη έχει κερδίσει το θεατρικό κοινό, μετά τις παραστάσεις του τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, συνεχίζει μετά το Πάσχα κάθε Σάββατο (από 10 Απριλίου), Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη μέχρι την Τρίτη 4 Μαΐου.

Δύο επιστήθιοι φίλοι, οι σύζυγοι τους, μια μεταμόσχευση καρδιάς, η προδοσία και ένας φόνος, συνθέτουν το απόλυτο δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Τζέφρεϊ Άρτσερ που «αναστάτωσε» με την πλοκή των έργων του, αλλά και τη ζωή του το καλλιτεχνικό Λονδίνο.

Το κοινό βρίσκεται μάρτυρας απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και έρωτα των ηρώων του «Αθώος ή ένοχος», που τα υπαρξιακά αδιέξοδα τους οδηγούν στην υπερβολή και καθορίζουν τη μοίρα τους.
Ένας γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερός του φίλος, γνωστός δικηγόρος, αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με το γιατρό και πως τα βράδυ του φόνου ήταν μαζί του.

Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου δυνατά με τα στοιχεία της αθωότητάς του και οι θεατές καλούνται να αποφασίσουν, ψηφίζοντας κατά τη διάρκεια της παράστασης, για την αθωότητα ή την ενοχή του κατηγορούμενου. Και φυσικά ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ακολουθεί και διαφορετική εξέλιξη της παράστασης.

Το Αθώος ή ένοχος του Τζέφρεϊ Άρτσερ, μια αυθεντικά διαδραστική παράσταση που έχει κερδίσει ήδη το λονδρέζικο κοινό και μας «συστήνει» στην Αθήνα ο Κώστας Σπυρόπουλος, μεταφράζοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας, είναι ένα θεατρικό έργο όπου πρωταγωνιστής τελικά αποδεικνύεται ο έρωτας και τα διαφορετικά πρόσωπά του. Και είναι ο έρωτας αυτός που άλλοτε εμφανίζεται γαλήνιος και άλλοτε τρικυμιώδης, όμως πάντοτε επικίνδυνος. Ιδίως για όσους αψηφούν τη δυναμική του. 

Σκηνοθεσία-Απόδοση: Κώστας Σπυρόπουλος, Σκηνική επιμέλεια: Γιώργος Ασημακόπουλος, Σκηνικά: Άγγελος Αρβανίτης, Κοστούμια: Δημήτρης Πέτρου, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος feat. Μηδενιστής, σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη, Interactive Video Art: Δημήτρης Ζόγκας, Σκηνοθεσία Κινηματογράφησης: Μαρία Λάφη, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαλεβή Ρόζου.

Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Λίνα Σακκά, Μιχάλης Μαρίνος, Υρώ Λούπη, Δημήτρης Γεωργαλάς, Κώστας Ανταλόπουλος, Δημήτρης Χαβρές, Μιχάλης Γεωργακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Τα χρόνια της αθωότητας από την ομάδα Nova Melancholia στη Στέγη
16.02.2017 15:41
Η ομάδα Nova Melancholia παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, την παράσταση Τα χρόνια της αθωότητας, βασισμένη στην «Αυτοκράτειρα» του Δούκα Καπάνταη.
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
Τα 5 Στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη
07.10.2016 10:06
Η μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» μετά τα συνεχόμενα sold out την Άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι 2016, ξεκινά το νέο κύκλο εμφανίσεων της στο θέατρο «Αλκμήνη» στο Γκάζι, από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη.
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Τενεσσή Ουίλλιαμς στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
22.09.2016 16:58
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, “Το Γλυκό Πουλί της Νιότης” του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, ανεβαίνει στις 20 Οκτωβρίου στα Θέατρο Δανδουλάκη. Σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και διασκευή/σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, η Κάτια Δανδουλάκη και μια ομάδα καλών συντελεστών έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν το υπέροχο αυτό έργο, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν έχει παιχτεί.
Τα 5 στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Radar
09.03.2016 11:50
Βασισμένη στη θεωρία των τεσσάρων θεμελιακών στοιχείων (φωτιά, αέρας, νερό και γη), είναι η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» που θα παρουσιάζει η Αννα Μπουρμά κάθε Τετάρτη, στο θέατρο Radar του Νέου Κόσμου.