Οι RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα και Jozef Fruček) συμπράττουν με τη Μάρθα Φριντζήλα και παρουσιάζουν μια σπουδαία παράσταση, με τίτλο UNA (Unknown Negative Activity) στο θέατρο Κιβωτός στις 22, 23, 24 και 25 Απριλίου 2010.

Ο χορός και τα λόγια του Jozef Fruček (Γιόζεφ Φρούτσεκ), της Λίντας Καπετανέα, του Edgen Lame και της 10χρονης Μαριάννας Τζούδα, η φωνή της Μάρθας Φριντζήλα, η ζωντανή μουσική του Βασίλη Μαντζούκη, ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα έργο που επαναπροσδιορίζει τα όρια του χοροθεάτρου και υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστο.

Μια σωματική όπερα, μια shouting opera, μια παράσταση, στην οποία τα συναισθήματα των τριών γυναικείων μορφών (κορίτσι, ενήλικη γυναίκα, μητέρα) και των υπόλοιπων ηρώων εκφράζονται από τις εκρηκτικές κινήσεις τους και την ανεξέλεγκτη και εκτός ορίων φωνή τους.

Το UNA (Γιούνα) έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Σλοβακία. Είναι η τελευταία δουλειά των RootlessRoot που έχουν βραβευτεί με το σημαντικότατο βραβείο Herald Angels Award στο Fringe Festival του Εδιμβούργου.  

Το UNA είναι μια ελεύθερη περιοχή. Ένας τόπος συνάντησης για ένα σύνολο από χαρακτήρες που όλοι μαζί φτιάχνουν ένα πλάσμα. Στο κομμάτι του Jozef Fruček και της Λίντας Καπετανέα, το θέατρο του σώματος συναντά το χορό της φωνής σε μια παράσταση–ουρλιαχτό γεμάτη ψίθυρους και μυστικά. Εδώ, η ελλειπτική αφήγηση και ο εσωτερικός χρόνος της κίνησης δε σταματούν.

Η κίνηση που μεταφέρουν τα σώματα εντός κυκλοφορεί αδιάκοπα. Μπερδεύεται με τον αέρα και γίνεται μια ροή συνεχής που μοιάζει πως δε θα πάψει ποτέ. Υπάρχει και αιωρείται σαν σκόνη στον αέρα, στο πηχτό σκοτάδι του δάσους. Κάτι που είναι απειλή και δεν είναι, που είναι φόβος και δεν είναι. Κάτι που είναι και δεν είναι εκεί.

Ιδέα & Χορογραφία: Jozef Fruček/ Λίντα Καπετανέα, Κείμενο: Jozef Fruček, Σκηνικά: Δημήτρης Νασιάκος & RootlessRoot, Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου, Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος, Live Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης, Ηχοληψία: Τίτος Καργιωτάκης, Σύνθεση και εκτέλεση: Μάρθα Φριντζήλα, Jozef Fruček, Λίντα Καπετανέα, Βασίλης Μαντζούκης, Edgen Lame και Μαριάννα Τζούδα.