Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ψαραντώνης, Σαν πυροβάτης

Ψαραντώνης, Σαν πυροβάτης
Ένα νέο διπλό άλμπουμ που περιλαμβάνει τραγούδια από τις πρόσφατες εμφανίσεις του Ψαραντώνη και της κόρης του Νίκης Ξυλούρη στη Θεσσαλονίκη, κυκλοφορεί από τον Μικρό Ήρωα. Τίτλος του, Σαν πυροβάτης.

Όποιος έχει παρακολουθήσει - έστω και μία φορά - συναυλία του Ψαραντώνη, ξέρει: δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από μυσταγωγία.

Ο Ψαραντώνης πάνω στη σκηνή με τη λύρα του, είναι καθηλωτικός. Το κεφάλι ψηλά, τα μάτια κλειστά, το πόδι να κρατάει το ρυθμό και τη σκέψη του να φεύγει στα τοπία της φύσης, της φύσης που, όπως λέει ο ίδιος, τα έχει όλα, τη μουσική , τη ζωή, το ρυθμό, τον παλμό και από εκεί τα παίρνω κι εγώ. Ο αέρας είναι ρυθμός. Ο Θεός είναι η φύση. Μόνο αυτή έχει τη δύναμη να στολίσει το σύμπαν. Σε γεννά, σε τρώει, σε πήρε

Μέσα από το διπλό αυτό άλμπουμ, ο ακροατής έχει την ευκαιρία να γίνει κοινωνός της ιδιαίτερης και μοναδικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο Ψαραντώνης στα live του, του πρωτογενούς τρόπου μουσικής του έκφρασης, τόσο ειλικρινούς και τόσο πηγαίου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Ο Ψαραντώνης live στον πολυχώρο We στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 15:23
Ο Ψαραντώνης έρχεται για ένα μοναδικό live στο We, στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016!
Ερωτόκριτος: Χαΐνηδες, Ψαραντώνης & Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Βράχων
21.07.2016 12:03
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Βράχων. Με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη.
Ο Ψαραντώνης στο Μύλος Club
18.05.2016 11:07
Η kazandb παρουσιάζει τον ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο ΜΥΛΟΣ CLUB.