Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Ψαραντώνης, Σαν πυροβάτης

Ψαραντώνης, Σαν πυροβάτης
Ένα νέο διπλό άλμπουμ που περιλαμβάνει τραγούδια από τις πρόσφατες εμφανίσεις του Ψαραντώνη και της κόρης του Νίκης Ξυλούρη στη Θεσσαλονίκη, κυκλοφορεί από τον Μικρό Ήρωα. Τίτλος του, Σαν πυροβάτης.

Όποιος έχει παρακολουθήσει - έστω και μία φορά - συναυλία του Ψαραντώνη, ξέρει: δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από μυσταγωγία.

Ο Ψαραντώνης πάνω στη σκηνή με τη λύρα του, είναι καθηλωτικός. Το κεφάλι ψηλά, τα μάτια κλειστά, το πόδι να κρατάει το ρυθμό και τη σκέψη του να φεύγει στα τοπία της φύσης, της φύσης που, όπως λέει ο ίδιος, τα έχει όλα, τη μουσική , τη ζωή, το ρυθμό, τον παλμό και από εκεί τα παίρνω κι εγώ. Ο αέρας είναι ρυθμός. Ο Θεός είναι η φύση. Μόνο αυτή έχει τη δύναμη να στολίσει το σύμπαν. Σε γεννά, σε τρώει, σε πήρε

Μέσα από το διπλό αυτό άλμπουμ, ο ακροατής έχει την ευκαιρία να γίνει κοινωνός της ιδιαίτερης και μοναδικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο Ψαραντώνης στα live του, του πρωτογενούς τρόπου μουσικής του έκφρασης, τόσο ειλικρινούς και τόσο πηγαίου.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Ο Ψαραντώνης live στον πολυχώρο We στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 15:23
Ο Ψαραντώνης έρχεται για ένα μοναδικό live στο We, στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016!
Ερωτόκριτος: Χαΐνηδες, Ψαραντώνης & Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Βράχων
21.07.2016 12:03
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Βράχων. Με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη.
Ο Ψαραντώνης στο Μύλος Club
18.05.2016 11:07
Η kazandb παρουσιάζει τον ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο ΜΥΛΟΣ CLUB.
Η Τίγρης του Ψηλορείτη με τον Ψαραντώνη στο Half Note
14.01.2016 14:49
Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή. Από το 1982 έως σήμερα έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, μιλώντας στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξάρτητα καταγωγής και εθνικότητας, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.