Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ψαραντώνης, Σαν πυροβάτης

Ψαραντώνης, Σαν πυροβάτης
Ένα νέο διπλό άλμπουμ που περιλαμβάνει τραγούδια από τις πρόσφατες εμφανίσεις του Ψαραντώνη και της κόρης του Νίκης Ξυλούρη στη Θεσσαλονίκη, κυκλοφορεί από τον Μικρό Ήρωα. Τίτλος του, Σαν πυροβάτης.

Όποιος έχει παρακολουθήσει - έστω και μία φορά - συναυλία του Ψαραντώνη, ξέρει: δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από μυσταγωγία.

Ο Ψαραντώνης πάνω στη σκηνή με τη λύρα του, είναι καθηλωτικός. Το κεφάλι ψηλά, τα μάτια κλειστά, το πόδι να κρατάει το ρυθμό και τη σκέψη του να φεύγει στα τοπία της φύσης, της φύσης που, όπως λέει ο ίδιος, τα έχει όλα, τη μουσική , τη ζωή, το ρυθμό, τον παλμό και από εκεί τα παίρνω κι εγώ. Ο αέρας είναι ρυθμός. Ο Θεός είναι η φύση. Μόνο αυτή έχει τη δύναμη να στολίσει το σύμπαν. Σε γεννά, σε τρώει, σε πήρε

Μέσα από το διπλό αυτό άλμπουμ, ο ακροατής έχει την ευκαιρία να γίνει κοινωνός της ιδιαίτερης και μοναδικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο Ψαραντώνης στα live του, του πρωτογενούς τρόπου μουσικής του έκφρασης, τόσο ειλικρινούς και τόσο πηγαίου.

Σχετικές ειδήσεις
Black Peak: νέο άλμπουμ από τους Xylouris White
12.09.2016 12:40
Όταν οι Xylouris White ηχογράφησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, το διαισθητικό και περίεργο ντουέτο έκανε αυτό που αντιλαμβανόταν με φυσικό τρόπο: διεύρυνε τους ορίζοντές του. Για τον Γιώργο Ξυλούρη, τον Κρητικό οργανοπαίχτη λαούτου που συνεργάζεται με τον εξαιρετικά ευφραδή Αυστραλό drummer των Dirty Three, Jim White, ένας στόχος ήταν να επεκτείνει την ουσιαστική μεταφορά του στιβαρού, ενορατικού άλμπουμ τους του 2014 Goats. “Όπως οι κατσίκες περπατάνε στα βουνά” είναι η ποιητική αντιστοιχία του Ξυλούρη για την προσέγγισή τους: “Ίσως δεν ξέρουν το μέρος, αλλά μπορούν να περπατάνε με ευκολία και να ρισκάρουν και νιώθουν άνετα. Πραγματικά, οι κατσίκες μας ενέπνευσαν”.
Ερωτόκριτος: Χαΐνηδες, Ψαραντώνης & Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Βράχων
21.07.2016 12:03
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, τη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Βράχων. Με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη.
Ο Ψαραντώνης στο Μύλος Club
18.05.2016 11:07
Η kazandb παρουσιάζει τον ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο ΜΥΛΟΣ CLUB.
Η Τίγρης του Ψηλορείτη με τον Ψαραντώνη στο Half Note
14.01.2016 14:49
Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή. Από το 1982 έως σήμερα έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, μιλώντας στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξάρτητα καταγωγής και εθνικότητας, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.
Η Ελένη Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
28.12.2015 15:26
Στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2016 η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, την αγαπημένη της πόλη, για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια απ' όλο το φάσμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο και το θέατρο.