Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γύρω από ένα τανγκό

Γύρω από ένα τανγκό
Η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την Κυριακή 20 Απριλίου την εκδήλωση «Γύρω από ένα τανγκό», η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία τους, με γενικό τίτλο «Σε μέλλοντα χρόνο».

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την Κυριακή 20 Απριλίου την εκδήλωση «Γύρω από ένα τανγκό», η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία τους, με γενικό τίτλο «Σε μέλλοντα χρόνο».

Για την εκδήλωση «Γύρω από ένα τανγκό» η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Μουσείο Μπενάκη κάλεσαν άριστους καλλιτέχνες για να ερμηνεύσουν σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις μερικά από τα πιο σπουδαία κομμάτια για τανγκό .

Έτσι, την Κυριακή 20 Απριλίου, απολαύστε τον Βασίλη Κίτσο στο «TangAthino», σε A\' παγκόσμια εκτέλεση της αναθεωρημένης εκδοχής, με το Κουαρτέτο Tangos a Cuatro, τον Τάσο Ροσόπουλο στο «Ο Κολυμβητής», σε Α\' παγκόσμια εκτέλεση, με το Κουαρτέτο Tangos a Cuatro και τον Γιώργο Κουμεντάκη στο «Μελωδία Γραφομηχανής», για βιολί , κοντραμπάσο, πιάνο , επίσης σε Α\' παγκόσμια εκτέλεση και πάλι με το κουαρτέτο Tangos a Cuatro.

Στη συνέχεια ο σολίστ Κωνσταντίνος Ράπτης ερμηνεύει Astor Piazzola - «Tango», από τα τρία τανγκό για ορχήστρα , για μπαντονεόν και ορχήστρα, και σε διασκευή του ίδιου του Κωνσταντίνου Ράπτη, Astor Piazzolla - «Τέσσερις Εποχές», Για τέσσερις σολίστ και ορχήστρα εγχόρδων (Otono porteno, Invierno porteno, Primavera porteno, Verano porteno), σολίστ: Κουαρτέτο «Tangos a Cuatro».

Τέλος, ακόμα ένα έργο , Αstor Piazzolla - «Επτά Τραγούδια», με την Αλίκη Καγιαλόγλου στο τραγούδι, τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη στο βιολί, τον Κωνσταντίνο Ράπτη στα μπαντονεόν και μπαγιάν, τον Ευγένιο Πολίτη στο κοντραμπάσο και την Ερατώ Αλακιοζίδου στο πιάνο.

Την Ορχήστρα των Χρωμάτων διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Info
Κυριακή 20 Απριλίου 2008
Κτήριο της Οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου Στις 20.30
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και Πειραιώς 138
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, τηλ.: 210 345311
Ορχήστρα των Χρωμάτων, κα Πέννυ Μπινιάρη, 210 3605123

Σχετικές ειδήσεις
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη
09.11.2016 16:24
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με το θεματικό κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
H Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Ελλήνων συνθετών στο Μουσείο Μπενάκη
27.06.2016 14:18
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Η ΚΟΑ για τέσσερις συναυλίες στο Μουσείο Μπενάκη
15.03.2016 15:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει με το φετινό θεματικό της κύκλο μουσικής δωματίου «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία» στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας τη πολυετή τους συνεργασία.