Η πρωτοβουλία Ένα καράβι για τη Γάζα σταματά στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλη για ένα διήμερο εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαρτίου, που θα περιλαμβάνει ομαδική έκθεση καλλιτεχνών (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική), προβολές, δρώμενα και μουσική.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν τα δικά τους καράβια με όλων των ειδών τα υλικά που θα μπουν στην έκθεση, μαζί με τα έργα των καλλιτεχνών που στηρίζουν την πρωτοβουλία για ενίσχυση της αποστολής.

Στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη προβολή για το αθηναϊκό κοινό του ντοκιμαντέρ Γάζα, ερχόμαστε (2008) των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη, που απέσπασε το βραβείο κοινού στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία θα γίνει ενημέρωση για την αποστολή από εκπροσώπους της πρωτοβουλίας (Σάνα Κάσσεμ, Πέτρος Γιώτης, Δημήτρης Πλειώνης).

Ο ηθοποιός Τάσος Ράπτης θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Μαχμούντ Νταρβίς και ο Γιάννης Ξαρχάκος θα τον συνοδεύει με αυτοσχεδιαστικούς jazz ήχους (κιθάρα).

Η Ομάδα performance ELANADISTIKANOUME θα παρουσιάσει ένα δρώμενο εμπνευσμένο από το ταξίδι στη Γάζα, ενώ ελληνικά μουσικά συγκροτήματα και ο 16χρονος Παλιστίνιος rapper Ντεΐρ Γιασίν, που έρχεται από το Λονδίνο, θα τραγουδήσουν τραγουδούν για τη Γάζα.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα κλήσει με dj και χορό hip-hop από το Διαπολιτισμικό Σχολείο της Βάθης.

Την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Arna\’s children (2003) του Juliano Mer Khamis, με θέμα μια θεατρική ομάδα παιδιών στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν και τους τρόπους που σφράγισε για πάντα τη ζωή τους η ισραηλινή κατοχή.