Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Alessandro Magnanini ζωντανά στο Gazarte

Ο Alessandro Magnanini ζωντανά στο Gazarte
Ο Alessandro Magnanini έρχεται στο Gazarte στις 24 Μαρτίου για να μας μαγέψει με τα τραγούδια που λατρεύουμε να ακούμε στο ραδιόφωνο!

Ο Alessandro Magnanini γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Reggio της Ιταλίας. Κιθαρίστας, συνθέτης και παραγωγός έδειξε από πολύ μικρή ηλικία την αγάπη του στην μουσική . Μεγαλώνοντας έκανε focus στην jazz ενώ συγχρόνως σπούδασε αρμονία και κιθάρα. Οι επιρροές του κλασσικές, Duke Ellington, Miles Davis, Ella Fitzgerald κτλ.

Ο Alessandro Magnanini δέθηκε με αυτούς τους καλλιτέχνες και δέχτηκε έντονη επιρροή, αλλά προχώρησε και έγινε μέλος της παγκόσμιας κίνησης - επανάστασης για τη modern-jazz έκφραση.

Αυτή του η επιλογή τον έφερε στην jazz Art Orchestra με την οποία περιόδευσε σε όλο τον κόσμο. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον Alessandro Magnanini. Το 2006 επέστρεψε στην Ιταλία και έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ανακάλυψε τον άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή Mario Biondi, εκτιμώντας τις φωνητικές του ικανότητες και του έγραψε το «This is what you are» που έμελε να γίνει παγκόσμια επιτυχία.

Η τεράστια αναγνώριση που δέχθηκε από τη διεθνή αγορά αλλά κυρίως από το BBC τον εδραίωσε στο μουσικό στερέωμα  αναλαμβάνοντας   τη διεύθυνση της 25μελούς Duke orchestra.

Απολαμβάνοντας αυτή την εμπειρία και όντας πλέον έτοιμος να φιλτράρει τους ήχους pop μέσα από jazz & easy listening μελωδίες, δημιούργησε το πρώτο προσωπικό του album «Someway Still I do». Ένα album γεμάτο επιτυχίες . Οι συνεργασίες που βρίσκουμε σε αυτό το album είναι μοναδικές. Το «Secret Lover» με τη φωνή της Jenny B περπατάει στα μονοπάτια της Shirley Bassey και γίνεται το αγαπημένο των ραδιοφωνικών παραγωγών και όλων μας που έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε έναν κρυφό εραστή.

Σχετικές ειδήσεις
Η Houseband του Gazarte υποδέχεται τον Γιάννη Καστανάκη
01.02.2017 10:24
Κάθε Σάββατο, η νέα Houseband του gazarte βάζει στη νύχτα φωτιά από το Roof Stage του gazarte. Ο George Zervos συναντά τη λαμπερή Eva Tsachra η οποία τραγουδά πάνω σε φρέσκες, σαρωτικές μελωδίες και... κάπως έτσι ο ρυθμός "εκτοξεύεται" σε νέα επίπεδα!
Ο Max The Sax επιστρέφει στο Gazarte
19.12.2016 17:16
Ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του Gazarte! Μarkus Ecklmayr... Ο "εκκεντρικός" τύπος που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε ως front man του Parov Stelar επιστρέφει στο Roof Stage του gazarte για ένα live... εμπειρία.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής επιστρέφουν στο Gazarte
14.11.2016 10:22
H παράσταση - σταθμός που αγαπήθηκε όσο λίγες και έπαιξε δυο ολόκληρες σεζόν στο Gazarte κάνει... “Reunion”.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Max the Sax live στο Gazarte
08.03.2016 14:40
Ο Max the Sax, ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του GAZARTE!