Από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 23 Μαΐου, θα διαρκέσει η έκθεση Ενδύεσθαι που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς. Η έκθεση – όπως μαρτυρά και ο τίτλος της – θεματικά κινείται στον κόσμο του ενδύματος από τον 18ο έως τον 21ο αιώνα.

Τα εκθέματα είναι κυρίως από την ενδυματολογική συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, Βασίλειος Παπαντωνίου, που αποτελείται από μεγάλη γκάμα μουσειακών ενδυμάτων από τον 18ο έως τον 21ο αιώνα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αριστουργήματα σχεδιαστών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως των Mariano Fortuny, Jeanne Lanvin, Christian Dior, Jean-Paul Gaultier, Issey Miyake κ.ά., αλλά και Ελλήνων σχεδιαστών με διεθνή ακτινοβολία, όπως των Γιάννη Ευαγγελίδη, Jean Dessès, του James Galanos, Γιάννη Τσεκλένη, Σοφίας Κοκοσαλάκη κ.ά.

Ένας βασικός στόχος της έκθεσης είναι να θίξει το θέμα της γέννησης ενός Μουσείου Πολιτισμού του Ενδύματος στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο πέρα από την έκθεση των ενδυμάτων αναδεικνύει και τις διαφορετικές λειτουργίες του ενδύματος αλλά και των διαφορετικών του ερμηνειών από την ενδυματολογία.