Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο για το καράβι της Γάζας

Θέατρο για το καράβι της Γάζας
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Ένα καράβι για τη Γάζα, οργανώνει τη Μ. Δευτέρα 29 Μαρτίου, στις 19:00 και στις 21:00, μια ειδική βραδιά όπου θα παρουσιαστούν διαδοχικά τα έργα Επτά Εβραιόπουλα - Ένα έργο για τη Γάζα, της Κάρυλ Τσέρτσιλ, και Το όνομα μου είναι Rachel Corrie, παράσταση βασισμένη στα κείμενα της Rachel Corrie που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner.

Τα Επτά Εβραιόπουλα είχαν παρουσιαστεί πέρυσι στο φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ενώ η παράσταση Το όνομά μου είναι Rachel Corrie παρουσιάζεται αυτή την εποχή στο Δώμα του θεάτρου.

Οι καλλιτέχνες των δύο παραστάσεων συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Καράβι για τη Γάζα, με πρωτοβουλία δική τους και του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Λίγα λόγια για τα έργα:
Επτά Εβραιόπουλα - Ένα έργο για τη Γάζα
Μέσα σε επτά σύντομες σκηνές, επτά διαφορετικά εβραιόπουλα δέχονται ένα μπαράζ αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών για το παρελθόν και το παρόν, καθώς γονείς, παππούδες και συγγενείς συμφωνούν, διαφωνούν ή αμφιταλαντεύονται αν τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια, και σε ποιο βαθμό. Και ποια είναι η αλήθεια κάθε φορά;

Το έργο της Churchill, λιτό και καθαρό, δε δίνει φυσικά τη λύση, κρατάει όμως σαν απόσταγμα την ουσία και μας φέρνει αντιμέτωπους με το ερώτημα που κάθε φορά καλούμαστε να απαντήσουμε σε όλα τα επίπεδα: κατά πόσο η δική μας αλήθεια, ελευθερία, ύπαρξη επιτρέπει την αντίστοιχη αλήθεια, ελευθερία, ύπαρξη του άλλου;

Μετάφραση Δημήτρης Τάρλοου, Σκηνοθεσία - Επιμέλεια video Θανάσης Χαλκιάς με τη συνεργασία του θιάσου. Μουσική Κώστας Βόμβολος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Γεννατάς, Ηλέκτρα Γεννατά, Ιωάννα Κανελλοπουλου, Ελίτα Κουνάδη, Απόστολος Πελεκάνος, Βασιλική Τσακίρη, Θανάσης Χαλκιάς

Το όνομά μου είναι Rachel Corrie
Ποιος μπορεί να μιλήσει για την αλήθεια της άλλης πλευράς χωρίς να το πληρώσει ακριβά; Μια νεαρή Αμερικανίδα Εβραία αποφασίζει να πάει στην Παλαιστίνη για να δει από κοντά την αλήθεια και αφηγείται μια τόσο φρικτή πραγματικότητα, που αν τη βιώσει κανείς, το βλέμμα του δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Μπορείς όμως να επιβιώσεις με ένα τέτοιο βλέμμα;

Μετάφραση Νάνση Τρικαλίτη, Σκηνοθεσία - Μουσική Επιμέλεια Μάνια Παπαδημητρίου , Σκηνικά - Κοστούμια Άρτεμις Θεοδωρίδη, Επιμέλεια Κίνησης Πάρης Μαντόπουλος.Παίζει η ηθοποιός Δήμητρα Σύρου. Συμμετέχει η Μάρω Αγρίτη.

Σχετικές ειδήσεις
Γύρισε πίσω, της Χριστίνας Σαμπανίκου στο θέατρο 104
21.11.2016 17:27
Οι Βίκυ Αδάμου, Χριστίνα Σαμπανίκου και Θανάσης Ζερίτης –ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις τους στο Θέατρο Άβατον- επιστρέφουν δυναμικά σε καινούρια θεατρική στέγη: από τις 26 Νοεμβρίου, και κάθε Σάββατο και Κυριακή, ‘προσγειώνονται’ στο Black Box του Θεάτρου 104.
Βάφ'τα μαύρα των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Λαμπέτη
30.09.2016 15:42
Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππα παρουσιάζουν στο Θέατρο Λαμπέτη από τις 6 Οκτωβρίου 2016 τη νέα του κωμωδία με τίτλο Βάφ' τα μαύρα.
Θάρρος και Αλήθεια: η πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ξανά στο Τρένο στο Ρουφ
09.09.2016 16:26
«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Ring, στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
22.03.2016 17:03
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου πρωταγωνιστούν σε μια άπαιχτη" κωμωδία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα με θέμα τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών.