Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πέρασμα των Αιώνων

Εκτύπωση
Στο πέρασμα των Αιώνων
Την Μ. Δευτέρα 29 Μαρτίου στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ.Καρύδης του Δήμου Φιλοθέης θα παρουσιασθεί η έκθεση Αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα με τίτλο: …στο Πέρασμα των Αιώνων. Σ\' αυτή την έκθεση η Μάσχα διεισδύει στον βυζαντινό κόσμο της εικονογραφίας  αναπαράγοντας τον με μία σύγχρονη μεταβυζαντινή προσέγγιση.

Η ίδια  γράφει για την βυζαντινή τέχνη: …Τελικά! Μπορεί να «εξελιχθεί» ως  λατρευτικό μέσο;
Ένα λατρευτικό μέσο που δεν θα έχει σύνορα, που δεν θα πρέπει να προσαρμόζετε σε διαφορετικές κουλτούρες – χρώματα. Που στον άκρατο καταναλωτικό ρυθμό του σήμερα, τον πνευματικό κανιβαλισμό και τον ανεκπαίδευτο εγκέφαλο, που απροστάτευτος στα όποια «μικρόβια» του σπέρνουν οι υλιστικές σειρήνες νοσεί. Θα γίνει βοήθημα;

Θα μπορέσει, ν’ ανοίξει τον δίαυλο επικοινωνίας με το Θείο προσπερνώντας τα κατώτερα συναισθήματα να προσεγγίσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό μέσω της κάθαρσης;

Αποτέλεσμα: Χρώμα – Φόρμες. Εθελουσία κατάδυση στις χρωματικές αρμονίες της πηγής που ως καθαρτήριο επιδρά,  για να ελευθερωθεί η ορμή του Ύδατος, η πνοή του Ανέμου και η φλόγα του Πνεύματος .

Με ζητούμενο; Την ανύψωση, έστω και κατ’ ελάχιστο από την φθαρτή υλική μας φύση και το ταξίδι για το μεγάλο Πέρασμα στο φως της ψυχής, που είναι για τον καθ’ ένα  μοναδικό.

Επιμέλεια έκθεσης: Έλενα Αρμένη.

Εκτύπωση
Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση αγιογραφίας της Ειρήνης Γεωργούλα Βατσάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
18.08.2014 16:54
Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά εγκαινιάζει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 την έκθεση αγιογραφίας της Ειρήνης Γεωργούλα Βατσάκη.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ ταξιδεύει ...«Από τον Μορσικό Τηλέγραφο… στο κόκκινο τηλέφωνο»
29.04.2014 13:03
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Από τον Μορσικό Τηλέγραφο στο Τηλέφωνο», μια ζωντανή αφήγηση από την πρώτη προσπάθεια μετάδοσης μηνυμάτων σε μακρινές αποστάσεις, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρισμό, το πέρασμα στη μετάδοση φωνής από τον ένα σταθμό στον άλλο με την ανακάλυψη του τηλεφώνου, μέχρι το αγαθό της επικοινωνίας με αυτόν τον τρόπο, να γίνει κοινή κατάκτηση, προσιτή και εύκολη για όλους.
Το Ενώτιον: έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στο Popeye Loves Olive
12.03.2014 13:29
Το Popeye Loves Olive παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος, με τίτλο Το Ενώτιον, από τις 28 Μαρτίου 2014.
Ούτω πρέπει: έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης
28.02.2014 15:31
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Βαλεντή, με τίτλο Ούτω πρέπει, από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014.
Έκθεση αγιογραφίας από την Κική Μαυρίδου στο Vault
17.01.2014 11:18
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει την έκθεση Αγιογραφίας της ποιήτριας και ηθοποιού Κικής Μαυρίδου με τίτλο «Ελισάβετ - Η ανθρώπινη μορφή των Αγίων», από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014.