We all speak fashion …στην  7η Athens Xclusive Designers Week τo πιο λαμπερό γεγονός της Μόδας, από τις 20 έως και τις 23 Mαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής! Για άλλη μια φορά η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας εξασφάλισε ξεχωριστές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τις τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2010/2011.

Η 7η AXDW θα παρουσιάσει συνολικά 20 Έλληνες και ξένους σχεδιαστές και 6 νέους ταλαντούχους δημιουργούς.

Στην 7η διοργάνωση η ΑXDW έχει την τιμή να φιλοξενεί τους διεθνούς φήμης σχεδιαστές: Marithe & Francois Girbeaud,  Adam Jones και Barbara Bui.

Η ΑΧDW με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνει την συνεργασία της με τον Σύνδεσμο Σχεδιαστών Μόδας Κύπρου , μια συνεργασία που αφορά ανταλλαγές συμμετοχών σχεδιαστών και μελλοντικές συνέργιες.

Aναλυτικά:
Αngelos Frentzos – ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με μοντέρνους καλλιτέχνες, ενώ έχει προβάλλει τη δουλειά του και σε χώρους όπως το The Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο και το Τhe Kyoto Costume Institute στην Ιαπωνία .Παρουσίασε στην Αθήνα με catwalk,  για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, στην προηγούμενη ΑXDW. Αυτήν την φορά έρχεται από το Μιλάνο αμέσως μετά το εκεί show του με μία συλλογή που θα παρουσιαστεί με έναν τρόπο που θα συζητηθεί.

Ιoannis Guia – o Έλληνας σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά στην AXDW τις συλλογές του που χαρακτηρίζονται από τον δυναμισμό της πόλης που ζει ενώ δεν λείπουν ποτέ οι ελληνικές καταβολές. Ο σχεδιαστής έχει καταφέρει στη 10χρονη καριέρα του να εκθέσει έργο του και στο Μουσείο του Λούβρου ενώ παρουσιάζει κάθε σεζόν στο Paris Fashion Week. Στην 7η ΑXDW θα δείξει μία συλλογή με υφάσματα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να πουν μια ιστορία σε χρώματα που συνθέτει παρελθόν και μέλλον, σκοτάδι και λάμψη, εμπευσμένη από την Ελλάδα.

Miltos–  ένας αγαπημένος σχεδιαστής της Haute Couture με επιρροές από τον ΥSL, και από τους πιο έμπειρους του χώρου της ελληνικής μόδας, γιορτάζει 20 χρόνια και παρουσιάζει στην AXDW  μία ολοκληρωμένη νέα συλλογή που θα συναρπάσει για άλλη μια φορά το πιστό κοινό του ανάμεσα στο οποίο συγκαταλέγονται πολλές επώνυμες Ελληνίδες: Ευγενία Μανωλίδου, Μαρία Χούκλη, Μαρία Σταματέρη κ.ά.

Romina Karamanea –  Η ελληνίδα σχεδιάστρια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, συμμετέχοντας και στο London Fashion Week έρχεται στην ΑXDW με μία μοναδική πειραματική συλλογή, μια διαφορετική προσέγγιση στη μόδα. Τα απαλά αισθησιακά υφάσματα, τα γεωμετρικά σχήματα και οι αυστηρές γραμμές είναι τα χαρακτηριστικά της συλλογής της για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2010/11.

Vicky Koulianou Collection – το επιτυχημένο μοντέλο και πλέον σχεδιάστρια παρουσιάζει για 3η φορά στην ΑXDW αντιπροσωπευτικά δείγματα της γυναικείας και ανδρικής της συλλογής για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2010/2011.

Rita Attala – παρουσιάζει για πρώτη φορά μία ολοκληρωμένη συλλογή με την επωνυμία Ratt. Η πρότασή της για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2010/11 περιλαμβάνει πολυμορφικά ρούχα και δημιουργεί ένα παιχνίδι γεωμετρικής κομψότητας. Πρόκειται για μία συλλογή urban expansion και αποτελεί επέκταση της καλοκαιρινής συλλογής της με παρόμοια φιλοσοφία.

Sense Nu by Dionisis Chalikias– πίσω από το brand Sense_nu (στα καταλανικά «χωρίς γύμνια»), βρίσκεται ο δημιουργικός Διονύσης Χαλίκιας που θα μας παρουσιάσει την πρότασή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2010/11 με τίτλο Catwoman! Είναι επηρεασμένος από τη γυναίκα – ηρωίδα, θα χρησιμοποιήσει στενές γραμμές, μαύρο χρώμα και γυαλιστερές υφές.

Stelios Koudounaris – ένας Κύπριος ταλαντούχος ανερχόμενος σχεδιαστής που χρησιμοποιεί ως λογότυπο το κυπριακό αγρινό. Παρουσίασε ήδη μία φορά στην προηγούμενη ΑXDW και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές. Οι συλλογές του είναι δυναμικές, σέξι, υπέρμετρα φιλικές και χαρακτηρίζονται από ροκ, άγρια κομψότητα και φουτουριστική διάθεση. 

Celebrity Skin by Dimitris Strepkos & Eleni Mparla– το δίδυμο που απέσπασε τα βραβεία Best Designers & Best catwalk στο διαγωνισμό των Νέων σχεδιαστών πριν ένα χρόνο, παρουσιάζει πλέον ολοκληρωμένες συλλογές. Με motto το dear to wear, προτείνουν  avant garde δημιουργίες επηρεασμένες από ταινίες του Tim Burton και από προσωπικότητες του Χόλλυγουντ όπως η Μάρλεν Ντίτριχ. H κολεξιόν τους για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2010/11 ονομάζεται Desireless Humanoid.

Τwo in a Gondola – Πίσω από το brand βρίσκεται η Έλενα Παύλου, μία δυναμική Κύπρια σχεδιάστρια που με τις κολεξιον της έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Στην AXDW θα παρουσιάσει urban δημιουργίες, για δυναμικές γυναίκες οι οποίες θέλουν να ξεφεύγουν από τα στερεότυπα.

Melina Pispa – Η νεαρή και ταλαντούχα σχεδιάστρια διαθέτει δικό της ατελιέ και συμμετέχει για 3η φορά στην ΑXDW.Είναι γνωστή για την αδυναμία της στα φορέματα και στα νυφικά. Οι δημιουργίες της είναι πάντα ρομαντικές, με διάθεση νοσταλγική για μια παλαιότερη εποχή με έμπνευση ωστόσο από την σύγχρονη γυναίκα. Αυτήν την φορά παρουσιάζει μία πρωτότυπη, φρέσκια συλλογή με νυφικά και χαρίζει λάμψη μιας μοναδικής γιορτής στην ΑXDW.

Νew Designers Awards by Rexona – η πλατφόρμα της AXDW που έχει γίνει πλέον θεσμός και  αναδεικνύει  νέα ταλέντα. Νέοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την επόμενη σεζόν διεκδικώντας τα 3 βραβεία του διαγωνισμού. Fotini Antonoglou, Lito Konstantinou, Dimitris Paraskevopoulos, Evelina Litina, Christina Skarpeli, Anna Bekiri. Το New Designers Award είναι η γιορτή των Νέων Ταλέντων της Μόδας, είναι μία ενέργεια που αγαπήθηκε και ένας θεσμός στον οποίο δηλώνουν συμμετοχή όλο και περισσότεροι νέοι δημιουργοί.

Η AXDW βραβεύει όσους πραγματικά ξεχωρίζουν και όπως ήδη έχει ανακοινώσει η διοργάνωση θα συνεργαστεί με μια νέα διεθνή διοργάνωση που ξεκινάει το 2010 με έδρα το Πριγκιπάτο του Μονακό και που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην προσπάθειά της να υλοποιήσει απόλυτα το μήνυμα: Xporting Greek Fashion Globally. Την ίδια μέρα δίπλα στους νέους σχεδιαστές θα πραγματοποιηθεί το show της Σχολής Σχεδίου Μόδας PANSIK που έχει αναδείξει πολλά ταλέντα.

ΕΓΩ weekly Fashion Show –το επιτυχημένο εβδομαδιαίο περιοδικό συμμετέχει στην 7η ΑΧDW με το δικό του show. Ένα ντεφιλέ βασισμένο στο concept 100% celebrities και μόδα, κάνει τη δική του ανάγνωση στα νέα fashion trends και παρουσιάζει τις συναρπαστικές προτάσεις του για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2010 φορεμένες από επώνυμα μοντέλα που θα παρουσιάσουν ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην αγορά.

Η 7η ΑXDW περήφανα παρουσιάζει τους special guests από το εξωτερικό, σχεδιαστές διεθνούς φήμης που με την παρουσία τους στην Αθήνα δίνουν ιδιαίτερη λάμψη στην φετινή διοργάνωση:

Francois & Marithe Girbeaud – Οι δύο Γάλλοι σχεδιαστές βάζουν τα δυνατά τους για να δώσουν πίσω την ελευθερία της κίνησης και της έκφρασης. Αυτήν την χρονιά μας προτείνουν να υποδεχτούμε την παγκόσμια μόδα που θέλει να γιορτάσει την ταυτότητά της, χωρίς σύνορα και περιορισμούς. Έρχονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά και παρουσιάσουν στην ΑXDW την στυλιστική τους πρόταση για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2010/11 που περιλαμβάνει έντονο το στοιχείο της κουκούλας σε κάθε outfit και σε χρώματα μπλε, σκούρους και απαλούς τόνους του μελανιού που συνδυάζονται αρμονικά με έντονα και ζωηρά χρώματα. Οι διεθνούς φήμης σχεδιαστές με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση επεξεργάζονται τα υφάσματά τους με ειδική τεχνική που σέβεται το περιβάλλον.

Αdam Jones – ο Άγγλος σχεδιαστής που ήδη έχει ξεχωρίσει μέσα από τη συνεργασία του με διεθνείς Οίκους όπως ο Christian Dior & o Kenzo παρουσιάζει πλέον το δικό του brand. Κύριο χαρακτηριστικό είναι τα πλεκτά πολυτελείας και οι αισθησιακές γραμμές. Στόχος του είναι οι γυναίκες να είναι ντυμένες με τα ρούχα του για κάθε στιγμή της ημέρας με outfits πρωτότυπα, εντυπωσιακά και ευκολοφόρετα.

Barbara Bui – η ΑΧDW παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την Γαλλοβιετναμέζα σχεδιάστρια η οποία θα έρθει η ίδια στην Αθήνα για να δείξει ένα preview της συλλογής της για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2010/11. Βρήκε την έμπνευσή της στην ανδρική γκαρνταρόμπα και δημιούργησε κομμάτια με άνετες φόρμες για γυναίκες που είναι πολύ δημιουργικές και δραστήριες και παράλληλα θέλουν να νιώθουν κομψές. Τα παπούτσια που σχεδιάζει για το παραπάνω στυλ είναι πλατφόρμες που ενισχύουν το ύφος αυτό. Μία μίξη άνεσης και λάμψης.

7η ΑXDW – Η Μόδα γίνεται Φεστιβάλ και παρουσιάζει: 

Opening party powered by BEST 92,6. Την πρώτη μέρα της ΑXDW, αμέσως μετά το show του Ιoanni Guia, στα decks της ΑΧDW ανεβαίνει η ΑΜΧ (Άννα Μαρία Χαροκόπου), παραγωγός και αναγνωρισμένη DJ, για ένα λαμπερό πάρτυ με επώνυμους καλεσμένους.

Μία λαμπερή βραδιά απονομής  του New Designers Award που θα παρουσιάσει η Κατερίνα Γκαγκάκη στην διάρκεια της οποίας θα δοθούν τα βραβεία στους 3 νέους σχεδιαστές που θα ξεχωρίσουν από μία επιτροπή ειδικών αποτελούμενη από: καταξιωμένους σχεδιαστές, fashion editors,  γνωστούς επιχειρηματίες της ένδυσης. 

Mία μοναδική έκθεση της Jessica Speckhard, κόρης του Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα. Η νεαρή ζωγράφος συμμετέχει στην 7η ΑXDW με μία προσωπική της έκθεση με τίτλο «Βreak the Space». Με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Parsons της Ν.Υόρκης και του Παρισιού, παρουσιάζει στην Αθήνα για δεύτερη φορά μία καλλιτεχνική αναζήτηση του εαυτού μας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον χρόνο και τον χώρο και να ανακαλύψει τί βρίσκεται ανάμεσα.

Η AXDW τιμά τον μεγάλο σχεδιαστή Alexander Mc Queen, του οποίου το αποτύμωμα στο παγκόσμιο στερέωμα της Μόδας υπήρξε τεράστιο και ο πρόσφατος χαμός του σε ηλικία 40 ετών μας επιβεβαίωσε ότι ο κόσμος της Μόδας θα είναι λιγότερο ενδιαφέρων χωρίς αυτόν, όπως γράφτηκε. Το αφιέρωμα στον Αlexander Mc Queen αποτελείται από μία επιλογή φωτογραφιών καθώς και από τρεις μοναδικές δημιουργίες του σχεδιαστή από την προσωπική συλλογή του κυρίου Χάρη Τσιμόγιαννη ιδιοκτήτη της boutique IMAGE.

Μια xclusive έκθεση εξωφύλλων των μεγαλύτερων γυναικείων περιοδικών μόδας, μια εικαστική ματιά στα πιο eco friendly  εξώφυλλα που έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας.

Live Booths από τον Best, τον VFM  και τον En Lefko. Η μουσική αγαπάει τη Μόδα και επώνυμοι παραγωγοί  το αποδεικνύουν σε κάθε ΑΧDW έτσι και κι αυτή τη φορά , θα εναλλάσσονται στα decks,  θα εκπέμπουν κάποιες μέρες live από το χώρο της AXDW και θα υποδέχονται με δυνατά beat τους επισκέπτες της.