Το συγκρότημα με τους παραδοσιακούς ήχους και τη σύγχρονη διάθεση που ξεχώρισε πριν μερικά χρόνια, οι Palyrria, ανεβαίνουν στη σκηνή της Αυλαίας την Παρασκευή 19 Μαρτίου και εκτός από τα γνωστά και ήδη αγαπημένα τους κομμάτια, θα παρουσιάσουν και τραγούδια από το νέο τους δίσκο, που βρίσκεται στο στάδιο της ηχογράφησης.

Με το 1ο Βραβείο, ως καλύτερο συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής στη Διεθνή Έκθεση KOTFA 2007 στη Σεούλ της Κορέας στις αποσκευές τους και την περιοδεία τους το 2008 σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία και Ολλανδία, οι Palyrria επιστρέφουν για να παρουσιάσουν την 4η δισκογραφική τους δουλειά η οποία θα περιλαμβάνει και διεθνείς συμμετοχές.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ως καλεσμένοι, οι: Kumar (Κούβα), από το συγκρότημα των Ojos de Brujo, οι Maxwell Wright & DJ Panko (Ισπανία), Florian Mikuta (Ρουμανία), Matthias Loibner (Αυστρία), Αχιλλέας Περσίδης, Παντελής Στόικος, Σεραφείμ Μαρμαρίδης, Γιάννης Δημητριάδης (Ελλάδα).

Οι Palyrria εμφανίζονται με ανανεωμένη σύνθεση: Tsiko: drums, κρουστά, Dr. Aja: μπάσο, κρουστά, K. Haller: keyboards, effects, live electronics, Strider: κλαρίνο, καβάλ, γκάιντα, Misha: Φωνή (MC), κρουστά, Ανδρέας Αρβανίτης: λύρα, Λόλα: φωνή. Συμμετέχουν επίσης στο πολυεθνικό The time project  που δημιούργησε ο Matthias Loibner (Αυστρία) – μαζί με τα συγκροτήματα Mitsoura (Ουγγαρία), SNO (Σουηδία) και Familha Artus (Γαλλία).