Η ταινία τεκμηρίωσης της Σελάνας Βροντή, Zorro ο γάτος, θα προβληθεί στις 18 και στις 21 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ένας κεραμιδόγατος που ζει στα ελάχιστα εναπομείναντα σπίτια με κεραμίδια της τσιμεντένιας πια Αθήνας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και λέει την ιστορία του.

Η ταινία καταγράφει τη περιπετειώδη ζωή του, μια ζωή πλούσια σε έρωτες και φιλίες αλλά και δυσκολίες και κινδύνους. Τα γυρίσματα έγιναν στη γειτονιά του Ψυρρή και το Μοναστηράκι. Μέσα από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής που γνωρίζει ο Zorro, παρουσιάζεται μια άλλη οπτική του ιστορικού κέντρου.

Το Zorro, ο γάτος είναι ουσιαστικά μια παρωδία των ταινιών τεκμηρίωσης, ειδικά των ντοκιμαντέρ για ζώα. Σκιαγραφεί το πορτραίτο ενός αδιάφορου φαινομενικά ήρωα. 

Η Σελάνα Βροντή είναι δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται στην Καθημερινή. Αποφοίτησε από το τμήμα ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και έκανε σπουδές Ντοκιμαντέρ στο Λονδίνο (LCP). Ο Zorro, ο γάτος είναι η δεύτερη της ταινία τεκμηρίωσης. Η πρώτη της μεγάλου μήκους, που προβλήθηκε το 2004 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχει θέμα το ρέιβ κίνημα των 90s.