Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Zorro ο γάτος

Zorro ο γάτος
Η ταινία τεκμηρίωσης της Σελάνας Βροντή, Zorro ο γάτος, θα προβληθεί στις 18 και στις 21 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ένας κεραμιδόγατος που ζει στα ελάχιστα εναπομείναντα σπίτια με κεραμίδια της τσιμεντένιας πια Αθήνας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και λέει την ιστορία του.

Η ταινία καταγράφει τη περιπετειώδη ζωή του, μια ζωή πλούσια σε έρωτες και φιλίες αλλά και δυσκολίες και κινδύνους. Τα γυρίσματα έγιναν στη γειτονιά του Ψυρρή και το Μοναστηράκι. Μέσα από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής που γνωρίζει ο Zorro, παρουσιάζεται μια άλλη οπτική του ιστορικού κέντρου.

Το Zorro, ο γάτος είναι ουσιαστικά μια παρωδία των ταινιών τεκμηρίωσης, ειδικά των ντοκιμαντέρ για ζώα. Σκιαγραφεί το πορτραίτο ενός αδιάφορου φαινομενικά ήρωα. 

Η Σελάνα Βροντή είναι δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται στην Καθημερινή. Αποφοίτησε από το τμήμα ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου και έκανε σπουδές Ντοκιμαντέρ στο Λονδίνο (LCP). Ο Zorro, ο γάτος είναι η δεύτερη της ταινία τεκμηρίωσης. Η πρώτη της μεγάλου μήκους, που προβλήθηκε το 2004 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχει θέμα το ρέιβ κίνημα των 90s.  

Σχετικές ειδήσεις
Aπό το Καστελλόριζο στην Τένεδο: Προβολές ντοκιμαντέρ στο Νέο Πύργο
26.07.2016 12:38
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει την τιμή να φιλοξενεί το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στο Νέο Πύργο για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ από την κα Ειρήνη Σαρίογλου.
Θερινό «Σινεμά με Θέα» από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
15.06.2016 12:32
Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», ο οποίος φιλοξενείται στην οροφή του νέου κτηρίου (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασαν την Τρίτη 14 Ιουνίου το βράδυ στους εκπροσώπους του Τύπου οι επικεφαλής των δύο συνεργαζόμενων φορέων, του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Με τα μάτια ανοιχτά: αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη
01.04.2016 10:18
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά στις 21- 24 Απριλίου 2016 αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.
Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες, του Τάσου Γιαπουτζή στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 13:44
Ο Τάσος Γιαπουτζής, ξεκίνησε την προώθηση του νέου του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, με τίτλο Όταν Γέρνουνε οι Ντάλιες (When Dahlias Bend Down) η οποία πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.