Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Μουσική υποδοχή της Άνοιξης

Μουσική υποδοχή της Άνοιξης
Μια γιορτή γεμάτη από ανοιξιάτικες μελωδίες και μουσικές εκπλήξεις θα είναι η Εαρινή Μουσική Γιορτή που πραγματοποιεί το Εθνικό Ωδείο με τη συμμετοχή νέων ταλέντων, μουσικών συνόλων και της Παιδικής Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου, το Σάββατο 20 Μαρτίου, στο  Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη , στην Πειραιώς.

Η διδασκαλία – διεύθυνση της Χορωδίας είναι του Χρήστου Γιαννούλη και η αφήγηση - παρουσίαση της Μάγδας Μαυρογιάννη. Η  μουσική βραδιά που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους μουσικόφιλους, περιλαμβάνει ένα ποικίλο πρόγραμμα με έργα πολλών ξένων και Ελλήνων συνθετών (Bertali,Rieding, Boccerini, Aivazian, Bolling, Popper, Morricone, Schumann, Mozart,Brahms, Liszt, Ravel, Bernstein, Bart, Σαμαρά, Χατζιδάκι, Σαββόπουλου). Συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι σπουδαστές καθώς και σύνολα βιολοντσέλου και κοντραμπάσου του Εθνικού Ωδείου.

Η μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί με την Παιδική Όπερα που βασίζεται σε μια ιδέα του συνθέτη Χρήστου Γιαννούλη και έχει τίτλο Το Σκιάχτρο ο Βασιλιάς. Το λιμπρέτο και οι διάλογοι είναι του Κ. Μαγνή. Στο φινάλε της Α΄Πράξης συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Altribe στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα
09.12.2016 15:33
Μετά τη θερμή υποδοχή που είχε το album “Spooky Train” και τα live που ακολούθησαν, οι Altribe διέκοψαν για λίγο τις εμφανίσεις τους και κλείστηκαν στο studio για να ετοιμάσουν καινούριο υλικό. Μαζί με το καινούριο υλικό υποδεχτήκαμε και ένα νέο μέλος στη μπάντα, ο Γιάννης Γαρδικλής θα είναι πλέον στο ηλεκτρικό μπάσο.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Τραγούδια της Άνοιξης: Συναυλία των «Μικρών Μουσικών» στο Ωδείο Αθηνών
11.05.2016 11:50
Την ετήσια συναυλία της Χορωδίας τους θα πραγματοποιήσουν οι «Μικροί Μουσικοί», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 7μμ, στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών.
Τα τραγούδια της αγάπης, από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
11.02.2016 11:22
Σε μία ατμοσφαιρική μουσική βραδιά, που εξυμνεί την αγάπη και τον έρωτα, καλεί το κοινό ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τη συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων «Τα τραγούδια της αγάπης», που παρουσιάζει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Μελίνα».
Μουσικές ιστορίες με Φως: Ο Νικόλας Λειβαδίτης στο καφέ «Στου Στράτου»
01.02.2016 12:25
Μία μουσική παράσταση με αγαπημένες διασκευές από την ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και την προσωπική δισκογραφία του Νικόλα Λειβαδίτη(nL) και της Μαρίας Καλούδη, έρχεται στο καφέ «Στου Στράτου» τις Πέμπτες 4, 18 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2016.