Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι ποιητές γυμνοί τραγουδούν

Οι ποιητές γυμνοί τραγουδούν
Ο Θάνος Ανεστόπουλος, πρώην τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των Διάφανων Κρίνων και ο συνθέτης Νίκος Πλάτανος μαζί με την συμμετοχή του μουσικού Νίκου Γιούσεφ και τη Σοφία Ευκλίδου παρουσιάζουν το Σάββατο 20 Μαρτίου στον Ιανό, τη μουσική παράσταση με τίτλο Οι ποιητές γυμνοί τραγουδούν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που είναι μία μέρα μετά (Κυριακή 21 Μαρτίου), ο Θάνος Ανεστόπουλος, υπογραμμίζει τη δύναμη του ποιητικού λόγου στο τραγούδι. Θα παρουσιαστούν μελοποιημένα ποιήματα των: Καρυωτάκη, Ρεμπώ, Λαπαθιώτη, Σεφέρη, Ελύτη, Κοροπούλη, Δημουλά, Πολυδούρη, Σκαρίμπα, Πόε, Βερλαίν, Ουράνη, Καρθαίου, Πλαθ κ.ά.

Μια μοναδική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η αγάπη τους για την ωραία ποίηση και το πάθος τους για δημιουργία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγαπημένα τραγούδια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων.

Σχετικές ειδήσεις
01.11.2016 11:24
Ο Πάνος Παπαϊωάννου (ερμηνευτής), ο Χρυσόστομος Καραντωνίου (συνθέτης) και ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους (στιχουργός) μας δίνουν μια μικρή γεύση το νέο τους τραγούδι, «Τα Φώτα στην Πλατεία».
8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν Ελληνικά στο Theatre Stage του Gazarte
21.10.2016 10:53
Η παράσταση «8 Ρώσσοι ποιητές τραγουδούν Ελληνικά» που θα παρουσιάζεται από τις 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου στο Theatre Stage του gazarte, βασίζεται σε μια ιδέα-πρόταση της Λίνας Νικολακοπούλου. Οι 8 ποιητές, αποσπάσματα από τα ποιήματα των οποίων θα ακούσουμε στην παράσταση αυτή, έζησαν ζωές που σφραγίστηκαν από τις ιστορικές συγκυρίες της χώρας τους.
Τίποτα κακό δεν θυμάμαι - Γιώργος Δημητριάδης & Οι Μικροί Ήρωες
14.10.2016 13:16
Ο Γιώργος Δημητριάδης πριν δύο χρόνια έκλεισε τα 20 του χρόνια στη δισκογραφία ως δημιουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και στιχουργός.
Ποιητές με hangover: Ο Αντώνης Σουσάμογλου ζωντανά στον Ιανό
02.06.2016 10:45
Ο Αντώνης Σουσάμογλου παρουσιάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά Ποιητές με hangover και προσκαλεί το κοινό στην μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 13 Ιουνίου 2016 σε μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος σε μία μουσική παράσταση στο Θέατρο Παλλάς
18.04.2016 10:34
Ο Θάνος Ανεστόπουλος παρουσιάζει στο Θέατρο Παλλάς μία μουσική παράσταση, με τίτλό Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού..., για μία μόνο ημέρα, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016.