Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους

Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους
Στις 19, 20 και 21 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου (UNIMA) με την υποστήριξη του Ε.Κ.Ε.Θ.Ε.Χ. και του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, διοργανώνει μια τριήμερη γιορτή η οποία περιλαμβάνει παραστάσεις, εργαστήρια και εκθέσεις που αφορούν στον θεατρικό κόσμο της κούκλας.

Οι ποικίλες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε διάφορα μέρη σε Αθήνα και Λάρισα. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφίας Φουτζοπούλου, δημιουργών του Δημοτικού Κουκλοθεάτρου Τιριτόμπα στη Λάρισα, που έφυγαν πρόωρα.

Ο μαγικός, παραμυθένιος κόσμος της κούκλας καλεί όσους θέλουν να δραπετεύσουν – έστω και για λίγο – από την καθημερινότητα και να αγγίξουν έναν ονειρικό κουκλίστικο κόσμο.

Εργαστήρια κατασκευής  Αχυρένιας Κούκλας με βέργες (Μαρότας) για ενήλικες και κατασκευής κούκλας για παιδιά, έκθέση με θέμα: Θεατρικές Κούκλες από το εργαστήρι θεατρικής κούκλας Ιωνικού Συνδέσμου και πολλές παραστάσεις συνθέτουν το εορταστικό τριήμερο.

Σχετικές ειδήσεις
«η ριμάδα η ζωή», από τον Μανώλη Μαυροματάκη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
15.07.2016 11:22
Στις 29 & 30 Ιουλίου, ο χαρισματικός ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, μετά την όμορφη σκηνική του πρόταση για μικρούς και μεγάλους πάνω στην «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ (2014), επανέρχεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να παρουσιάσει έναν ιδιαίτερο μονόλογο, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Στην παράσταση «η ριμάδα η ζωή», το πρωτότυπο κείμενο, τη μείξη καθώς και τη μετάφραση λοιπών κειμένων έχει αναλάβει ο Γιώργος Κοροπούλης, ενώ τη μουσική που θα εκτελείται ζωντανά, υπογράφει ο Τάσος Ρωσόπουλος.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας: 30 χρόνια δημιουργικής πορείας
28.06.2016 09:56
Τον προσεχή Χειμώνα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη».
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.