Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Haig Yazdjian - Mamak Khadem live

Haig Yazdjian - Mamak Khadem live
Στις 8 Απριλίου στη μουσική σκηνή Αυλαία ο Haig Yazdjian προσκαλεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες τη μεγάλη Ιρανή τραγουδίστρια Mamak Khadem. Ο παγκοσμίου φήμης ουτίστας και συνθέτης συνεχίζει τις γόνιμες και άκρως δημιουργικές συνεργασίες του με μουσικούς της ευρύτερης world σκηνής και ανοίγει… την Αυλαία, σε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της μουσικής του Ιράν.

Η Mamak Khadem χαρακτηρίστηκε - όχι άδικα - ως ένα από τα θαύματα της world μουσικής. Αιχμαλωτίζει το κοινό της με το να αναμιγνύει τις μουσικές της ρίζες με την αρχαία ποίηση και μουσική των μεγάλων δασκάλων της Περσίας, σε έναν εμφατικό και επαναστατικό νέο ήχο.

Από τη φύση της είναι νομάδα, ένας άνθρωπος που κινείται μονίμως σε ανοιχτά πεδία. Η δραστηριότητά της είναι μία γέφυρα που συνδέει διαφορετικά τοπία γνώσης. Μουσικά είναι ανοιχτή σε διαφορετικές πολιτιστικές επιδράσεις αλλά έχει ως βάση της την παράδοση της Περσίας.

Συμμετέχοντας στο συγκλονιστικό σταυροδρόμι πολιτιστικών χρωμάτων, μουσικό σχήμα Axiom of Choice, η Mamak κατασκεύασε ένα θόλο - τρόπον τινά - με απλότητα και γενναιοδωρία ταυτόχρονα, για μία απόλυτα γοητευτική γεμάτη συναισθήματα και μουσικότητα καλλιτεχνική εμπειρία, που ενέπνευσε νέους ακροατές να ενδιαφερθούν, να εκτιμήσουν και εν τέλει να εμβαθύνουν μέσω αυτής της οδού στον περσικό πολιτισμό μέσα από ένα συνδυασμό του παλαιού και του σύγχρονου.

Το σόλο άλμπουμ της Mamak, με τίτλο Jostojoo (σ.σ. Παντοτινή αναζήτηση) περιέχει μερικά από τα αγαπημένα της σημεία στην περσική ποίηση, με προσεχτικά διαλεγμένες μελωδίες που προέρχονται από την Αρμενία, την Ελλάδα, την Τουρκία, και ασφαλώς το Ιράν. 

Mamak Khadem: τραγούδi, Haig Yazdjian: ούτι, τραγούδι, Σοφία Λαμπροπούλου: κανονάκι, Κώστας Μερετάκης: κρουστά, Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα, Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο

 

Σχετικές ειδήσεις
Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz ft. Haig Yazdjian live στο Ίλιον Plus
30.12.2016 13:35
Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο ΙΛΙΟΝ plus, μια σύμπραξη γιορτής! Η πολυσχιδής βοκαλίστα Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της Buzz Bastardz, προσκαλούν τον εκλεκτό ουτίστα και συνθέτη Haig Yazdjian και δημιουργούν μαζί αυτό που γνωρίζουν και αγαπούν, μια αυθεντική πολυσυλλεκτική μουσική διάδραση!
Haig Yazdjian + Holy Limbo live @ Ρομάντσο
14.09.2016 12:00
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 τα triphop samples των Holy Limbo συναντούν το οριεντάλ ούτι του Haig Yazdjian στο Ρομάντσο.
Haig Yazdjian + friends στο Άλικο
05.07.2016 12:57
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τον Χάρη Λαμπράκη (νέι), και τον Γιώργο Κοντογιάννη (λύρα) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Haig Yazdjian και Kryftό trio live στο Άλικο
28.04.2016 15:33
Το Σάββατο 7 Μαΐου στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τους Kryftó Trio (Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Βαρελόπουλος) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Inter-aman στο Σταυρό του Νότου Plus
21.03.2016 12:57
Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Haig Yazdjian, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Χρήστος Χαλκιάς και ο Γιάννης Κιριμκυρίδης παρουσιάζουν στο Σταυρό του Νότου Plus το Inter-aman.