Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ανδρέας Γεωργίου Quartet

Ανδρέας Γεωργίου Quartet
Την Πέμπτη 18 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Αυλαία , θα αντηχήσουν jazz αλλά και έθνικ μελωδίες από τον συνθέτη - κιθαρίστα Ανδρέα Γεωργίου και το κουαρτέτο του!

Οι συνθέσεις του Ανδρέα Γεωργίου κινούνται πάνω σ’ ένα ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων της jazz και του ευρωπαϊκού αυτοσχεδιασμού, με έντονα όμως τα έθνικ στοιχεία από τη Μεσόγειο, την Αφρική και την Ινδία.

Με κίνητρο τη δημιουργική συνεύρεση των 4 μουσικών σε ένα υπερβατικό επίπεδο αυτοσχεδιασμού, οι συνθέσεις αναπλάθονται και μεταβάλλονται με βάση αλλά και ζητούμενο την αμφίδρομη επικοινωνία με τον ακροατή.       

Τη μουσική παρέα συμπληρώνουν οι: Σάμι Αμίρης, πιάνο , Manuel Orza, μπάσο και Γιάννης Σταυρόπουλος, τύμπανα.

Σχετικές ειδήσεις
Το Lyskamm Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 15:54
Ο Κύκλος Μουσικής Δωματίου Μπετόβεν κοινός παρονομαστής υποδέχεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, το Lyskamm Quartet [Κουαρτέτο Εγχόρδων Λύσκαμ], ένα νεανικό σχήμα από την Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις και διεθνή καλλιτεχνική πορεία.
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Adedeji & Frog String Quartet live στο Beton 7
18.01.2017 16:21
Το Beton7 παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Νιγιριανό κιθαρίστα/τραγουδιστή και συνθέτη Adedeji μαζί με το κουαρτέτο έγχορδων Frog String Quartet που αποτελείται από τους Περικλή Τιμπλαλέξη (βιολί), Γιάννη Ζαρία (βιολί), Μιχάλη Καταχανά, (βιόλα) και Αλέξανδρο Κασαρτζή (τσέλο). Σε αυτή την εμφάνιση τους θα παρουσιάσουν προσωπικές συνθέσεις του Adedeji από το πρώτο του άλμπουμ Ajo αλλά και καινούριες πρωτότυπες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκου του.
Andreas Polyzogopoulos Quartet live στο Faust
03.01.2017 11:16
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το κουαρτέτο του θα εμφανιστούν στο Faust για μία βραδιά με original psychedelic jazz.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.