Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανάμεσα στη φιλία και σ ένα καπνομάγαζο

Ανάμεσα στη φιλία και σ ένα καπνομάγαζο
Το διήγημα του Παναΐτ Ιστράτι Ανάμεσα στη φιλία και σ ένα καπνομάγαζο, επέλεξε να ανεβάσει η εταιρεία θεάτρου 38ος Παράλληλος. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα , στις 17 Μαρτίου στο θέατρο Booze και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 του μήνα.

Ο Παναϊτ Ιστράτι  στο διήγημά του Ανάμεσα στη φιλία και σ ένα καπνομάγαζο, στήνει μια δυνατή ιστορία πάνω στη φιλία, τη χαρά της περιπλάνησης και την ελευθερία της αντισυμβατικής ζωής .

Δύο φίλοι προσπαθώντας να ξεφύγουν από την επαναληπτικότητα μιας σκληρής και στερημένης ζωής, τολμούν ένα ταξίδι στην Αίγυπτο των αρχών του 20ου αιώνα, με μόνα εφόδια τα νιάτα και την δίψα τους για περιπέτεια και ελευθερία. Όταν τα σχέδιά τους ναυαγούν, ο ήρωας καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην δυνατότητα για μια άνετη και καθωσπρέπει ζωή και τη φιλία για τον συνοδοιπόρο του.

Συντελεστές: Συγγραφέας: Παναϊτ Ιστράτι, Μετάφραση: Όλγα Τρέμη, Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τσουρουνάκης, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Ερμηνεύει ο Μιχάλης Τσουρουνάκης, Σκηνικά - Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου, Φωτισμοί: Μάριος Κουτσουρέλης, Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Σχετικές ειδήσεις
Αναφορά σε μια Ακαδημία: τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Σημείο
01.12.2016 12:10
Το διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η Ελένη Παργινού προκειμένου να πειραματιστεί με σωματικά και αφηγηματικά εργαλεία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα του καλλιτεχνικού της προσανατολισμού.
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Αυλαία
29.11.2016 16:33
Το Θέατρο Αυλαία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με την εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» και την εταιρία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ο Αμερικάνος».
Θα σε δω στην πρεμιέρα, στο θέατρο Coronet
15.11.2016 16:38
Μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία της σόλο κωμωδίας «Caveman» και σε αναζήτηση της καινούργιας του παράστασης, το θέατρο CORONET επέλεξε την ανατρεπτική κωμωδία «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» του Δημήτρη Αλεξίου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016” του Coronet.
Αναφορά σε μια Ακαδημία, του Franz Kafka στο Θέατρο Σημείο
24.10.2016 13:36
Το διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η Ελένη Παργινού προκειμένου να πειραματιστεί με σωματικά και αφηγηματικά εργαλεία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα του καλλιτεχνικού της προσανατολισμού.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!