Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρική Άνοιξη στο Συνεργείο

Θεατρική Άνοιξη στο Συνεργείο
Η θεατρική στέγη, Συνεργείο παρουσιάζει από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 21 Απριλίου, την παράσταση Θεραπαινίδες σε σκηνοθεσία και κείμενα του Βασίλη Ανδρέου . Επί σκηνής, επτά νέες ηθοποιοί, παρουσιάζουν, επτά μονολόγους γυναικών.

Ένας γάμος , έξι γυναίκες, ένας άγγελος. Στην αίθουσα δεξιώσεων Θεραπαινίδες, εκτυλίσσεται ένας κρητικός γάμος. Εκεί συναντιούνται 6 γυναίκες - παράνυμφοι και ο γάμος μετατρέπεται σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, σε αναζήτηση θεραπείας.

Επτά ηθοποιοί που μέσα από μαθήματα και θεατρικές πρακτικές ενέπνευσαν τον Βασίλη Ανδρέου να γράψει γι’ αυτές. Έτσι, προέκυψαν τα προσωπεία των Θεραπαινίδων. Ανοιχτή πρόσκληση σε ένα ντελιριακό γάμο.

Σχετικές ειδήσεις
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.