Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Από τον Rachmaninov στον Θεοδωράκη

Από τον Rachmaninov στον Θεοδωράκη
Τιμητική βραδιά για τον Μίκη Θεοδωράκη στις 12 Μαρτίου και ώρα 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ακουστούν έργα των S. Rachmaninov, I. Stravinsky, Μ. Θεοδωράκη. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή παρουσία, αυτή της Ρωσίδας σοπράνο Εμιλία Τιταρένκο. Οι επιρροές των μεγάλων συνθετών στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα αναδειχθούν, από την αποψινή συναυλία. Θα ακουστούν τα έργα: Ρωσικός Χορός από το μπαλέτο Πετρούσκα του Ιγκόρ Στραβίνσκι, εισαγωγή από το Άξιον Εστί του Θεοδωράκη, Δεύτερο Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα σε Cm του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, η Σουίτα αριθμός 1 για πιάνο και ορχήστρα ενώ η συναυλία θα κλείσει με το συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, το μπαλέτο Ζορμπάς.

Συμμετέχουν:

Εμιλία Τιταρένκο σοπράνο, Ζάχος Τερζάκης τενόρος
Τατιάνα Παπαγεωργίου πιάνο
Κώστας Παπαδόπουλος μπουζούκι
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Με τη συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας»

Με τη ευγενική Υποστήριξη του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Λουτρακίου
14.07.2016 10:13
H συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λουτρακίου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.
Τρία έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο του Κύκλου Adagio Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 16:42
Τρία συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη με ιδιαίτερο συμβολισμό: το Τροπάριο της Κασσιανής, το πρώτο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα», κατά τον ίδιο τον συνθέτη το «κύκνειο άσμα» του, και ο κύκλος τραγουδιών «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», έργο με μεγαλειώδη αντιπολεμικό χαρακτήρα που θεωρείται παγκοσμίως από τα πλέον σημαντικά έργα του συνθέτη, θα παρουσιαστούν την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου (ώρα 20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Επιτάφιος & Επιφάνια: Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό
18.04.2016 12:07
O Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: “Επιτάφιος”, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και “Επιφάνια”, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, στις 22 Απριλίου 2016 στον Ιανό.
Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12.11.2015 17:00
Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά αγγίζει, σαν σολίστ του πιάνου, έργα του Μίκη Θεοδωράκη από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη -σε μία συναυλία που αναμένεται να μαγέψει το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Φουγάρο στο Ναύπλιο
06.11.2015 14:15
Το Φουγάρο στο Ναύπλιο μας προσκαλεί σε μία βραδιά - αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.