Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο με την σύμπραξη της μετζο-σοπράνο Άννας Παγκάλου παρουσιάζει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς  συναυλία αφιερωμένη στην Ελληνική Μουσική δημιουργία.

Παρουσιάζεται ένα ιστορικό έργο σε μουσική αξία αλλά και σημασία, το κουαρτέτο In modo dorico γραμμένο στο Ηράκλειο Κρήτης το 1936 του Αριστείδη Αντωνακάκη μαζί με τέσσερα νέα έργα Ελληνων δημιουργών.

Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο (Γιώργος Δεμερτζής βιολί, Δημήτρης Χανδράκης βιολί, Αγγέλα Γιαννάκη βιόλα, Άγγελος Λιακάκης βιολοντσέλο), αποτελεί μία από τις εγκυρότερες παρουσίες στο χώρο της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Από την ίδρυσή του πριν 19 χρόνια (το 1991), έχει παρουσιάσει πάνω από 150 ελληνικά έργα και έχει ηχογραφήσει (με την Legend Classics , την BIS και άλλες εταιρείες), πάνω από 30.

Ανάμεσα στις ηχογραφήσεις συγκαταλέγονται όλα τα έργα για κουαρτέτο του Γιώργου Σισιλιάνου, έργα του Νίκου Σκαλκώτα, του Δημήτρη Δραγατάκη, του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και πολλά παλαιότερα που –κυριολεκτικά – το ΝΕΚ ανέσυρε από την αφάνεια: Έργα των Αιμίλιου Ριάδη, Ανδρέα Νεζερίτη, Δημήτρη Λιάλιου, Θεόφιλου Κάβουρα και του Ιάκωβου Χαλιάσα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά ονόματα.