Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Μουσικό ταξίδι στο Δούναβη

Μουσικό ταξίδι στο Δούναβη
Πρόκειται για το Danube Music Festival, το οποίο γεννήθηκε το 2007 από μια ιδέα της σκηνοθέτριας Zlatina Rousseva και δεν είναι άλλο από ένα μουσικό – ethnic – φεστιβάλ που πραγματοποιείται πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο διασχίζει τον ποταμό Δούναβη. Το φετινό Danube Music Festival, θα ξεκινήσει στις 20/03 και θα διαρκέσει μέχρι τις 01/04.

Μουσικοί της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και πολλοί άλλοι καλεσμένοι, ταξιδεύουν μαζί κατά μήκος του Δούναβη κάνοντας μικρές στάσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βελιγράδι, το Νόβισαντ, η Βουδαπέστη, η Μπρατισλάβα, το Βούκοβαρ, η Βιέννη, το Μέλκ, το Πασό… Πάνω στο καράβι, επιχειρείται μια μουσική συνάντηση ενάντια στο ρεύμα ή καθένας από τους μουσικούς μοιράζεται με τους υπόλοιπους αγαπημένους ήχους και μελωδίες. Στη φετεινή δεύτερη διοργάνωση, το θέμα του Danube Music Festival είναι Μουσική , η ζωντανή μνήμη της Ευρώπης με έμφαση στις μουσικές παραδόσεις που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η γνωριμία με τους πολιτισμούς και την ιστορία των λαών της ανατολής και των Βαλκανίων, μέσω της παγκόσμιας μουσικής γλώσσας.

Στους μουσικούς που θα ταξιδέψουν φέτος βρίσκονται: ο Haig Yazdjian, ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ούτι και το κουαρτέτο του: Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά, φωνή), Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο, κιθάρα, φωνή), Θέμης Νικολούδης (βιολί), ο Misirly Ahmed (Τουρκία), από τους σημαντικότερους παίκτες κρουστών της ανατολής και της Μεσογείου, ο Michali Dresch (Ουγγαρία) με το κουαρτέτο του, ένας από τους πιο αυθεντικούς μουσικούς της τζαζ ο Theodossii Spassov (Βουλγαρία), ένας από τους καλύτερους φλαουτίστες της Ευρώπης ο Feruz Mustafov (ΠΓΔΜ), ο βασιλιάς της τσιγγάνικης ορχήστρας Carlos Nunez (Ισπανία)…

Εκτός από συναυλίες και αυτοσχεδιασμούς, στο καράβι θα γίνονται και σεμινάρια για την ιστορία των Βαλκανίων και των παραδουνάβιων πληθυσμών, τα κινήματα και τις μεταξύ τους μουσικές ανταλλαγές.

Οι μουσικοί θα συμμετέχουν στις συζητήσεις παρουσιάζοντας τις έρευνες, τις απόψεις τους, τα μουσικά είδη και τις παραδόσεις τους. οργανωθεί και ένας διαγωνισμός για νέους γεννημένους  μετά την 1η Μαρτίου 1980 που κατοικούν σε μια από τις 7 χώρες της ΕΕ, με στόχο να τους δωθούν κίνητρα για καλύτερη γνωριμία με την πολιτιστική τους παράδοση.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Μαρσύας live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
22.11.2016 16:32
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 26 Νοεμβρίου στο Γυάλινο – Up Stage σε ένα μουσικό ταξίδι όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά και όχι μόνο.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".
Ακύρωση - Τσικνοπέμπτη με τον Κωστή Αβυσσινό στο Γυάλινο – UpStage
16.02.2016 14:26
Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου 2016, τρεις σπουδαίοι μουσικοί και μια τραγουδοποιός συμπράττουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage και μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι, σε ένα αποκριάτικο γλέντι, με άρωμα Μεσογείου.
Οι Μαρσύας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
19.01.2016 12:33
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 30 Ιανουαρίου στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.