Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

We ll meet again!

We ll meet again!
Η παράσταση We ll meer again παρουσιάστηκε στο Chisenhale Dance Space στο Λονδίνο με τον τίτλο Luke, Eva or Molly και στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων με το τίτλο  Luke/Eva. Η εξέλιξη των δύο παραστάσεων παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στο χώρο Κεραμεικού 28, ένα χώρο εναλλακτικό, γνωστό για τη χρήση του κυρίως για εκθέσεις εικαστικών τεχνών, διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.

Δύο άνθρωποι είναι ξεχασμένοι και απομονωμένοι ο καθένας στο χώρο του, συγκεντρωμένοι σε καθημερινές, ασχολίες που μοιάζουν να εκτελούν μηχανικά.

Το κοινό καλείται να εισχωρήσει και να περιπλανηθεί στον «προσωπικό» χώρο των performers. Καθώς εξελίσσεται η παράσταση οι 2 performers αποκαλύπτουν μια κάπως ασυνήθιστη, μη συμβατική συμπεριφορά.

Μετατρέποντας καθημερινές ασχολίες σε χορευτικές φράσεις, παρουσιάζουν μια διαφορετική άποψη για το πώς μπορεί να είναι η καθημερινότητα. Η ροή της παράστασης διακόπτεται από στιγμές αυθορμητισμού στην επικοινωνία μεταξύ των performers.

Αυτό που ερευνάται είναι η έννοια συμπεριφορά και η μεταφορά των καθημερινών κοινωνικών συναναστροφών στο χώρο και χρόνο της παράστασης: πως μια «αληθινή» στιγμή μπορεί να διακόψει και να ταρακουνήσει τη δομημένη παράσταση.

Κάθε παράσταση είναι μια νέα ρωγμή και ένα νέο βήμα στην εξέλιξη της σχέσης τους.
Οι performers έχουν την τάση να μετατρέπουν την πραγματικότητα σε ένα σουρεαλιστικό κόσμο• μεσω της έκπληξης και του απρόβλεπτου  η παράσταση οδηγείται κάθε φορά στην διαταραχή της τάξης, στην αποδόμηση.

Όλο αυτό το διάστημα ο ρόλος του κοινού είναι αυτός του κάθε περαστικού που βρίσκεται μάρτυρας και εμπλέκεται σε μια κατάσταση: το τί θα τους συμβεί ή το πώς θα επηρεάσουν την εξέλιξη της δράσης είναι θέμα τύχης.

Κείμενο: Ελεύθερο, Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Αγγελική Χατζή, Οργάνωση Παραγωγής: Frown Tails, Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης.

Παίζουν: Εύα Καλομοίρη, Νικόλας Φραγκιουδάκης.

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Ημερολόγια Αλληλεγγύης: Μια παράσταση για τους πρόσφυγες στο Θέατρο Τέχνης
06.06.2016 12:57
Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί στην παράσταση Ημερολόγια Αλληλεγγύης, μια παράσταση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη μέσα από τα ημερολόγια των Χρηστού Αγγελάκου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.