Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Vinicio Capossela στο Gazarte

Ο Vinicio Capossela στο Gazarte
Τον αποκαλούν Tom Waits της Ιταλίας, εξαιτίας του ύφους της μουσικής του και της ατμόσφαιρας που επικρατεί στις live εμφανίσεις του. Αυτή την ατμόσφαιρα θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή, 13 Απριλίου στη γνωστή μουσική σκηνή .

Τον αποκαλούν Tom Waits της Ιταλίας, εξαιτίας του ύφους της μουσικής του και της ατμόσφαιρας που επικρατεί στις live εμφανίσεις του. Αυτή την ατμόσφαιρα θα ζήσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή, 13 Απριλίου στη γνωστή μουσική σκηνή.

Είναι ο ποιητής της ιταλικής avant-garde μουσικής. Η θεατρικότητα των μουσικών αφηγήσεων του και ο σκοτεινός λυρισμός των στίχων του, που εναλλάσσεται με εικόνες αληθινής ευφορίας, δημιουργούν πολλές φορές ένα κλίμα διονυσιακό, με το κοινό να αποχωρεί πλήρες συναισθημάτων.

Η ιδιαιτερότητα του 43χρονου σήμερα, Capossela βρίσκεται στο απόλυτα προσωπικό του στυλ. Δηλαδή στην ικανότητά του να προσαρμόζει τους ποιητικούς στίχους του σε μια μουσική ελεύθερη από περιορισμούς, που μπορεί να συνδυάζει τα tangos με τα mornas και τη ρεμπέτικη μουσική.

Στη διάρκεια της διαδρομής του οι κυριότερες επιρροές που δέχτηκε ήταν τα βιβλία και ο βίος του Jack Kerouac και γενικότερα των beat λογοτεχνών, ο Charles Bukowski, το έργο του John Fante, του Samuel Taylor Coleridge ή και του Louis-Ferdinand Celine, ο σύγχρονος ρεαλισμός του Raymont Carver, ο κινηματογράφος του Jim Jarmusch, η πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα του Tom Waits.

Η μουσική του Capossela είναι ένα μωσαικό ήχων. Τα τραγούδια του πηδάνε από την ιταλική ταραντέλα και το latino mambo, στη μουσική των mariachi αλλά και τον Nino Rota, το klezmer, το tango και τα τραγούδια των Τσιγγάνων των Βαλκανίων.

Επί σκηνής θα τον συνοδεύουν οι μουσικοί: Glauco Zuppiroli (κοντραμπάσο), Alessandro Stefana (κιθάρα), Vincenzo Vasi (theremin), Eusebio Martinelli (σαξόφωνο) και Zeno de Rossi (τύμπανα).

info
Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή, 13 Απριλίου
Τιμή με ποτό: Α Ζώνη 45 eurο, Β Ζώνη 40 eurο, Γ Ζώνη 35 euro
Πληροφορίες: http://www.gazarte.gr/

Σχετικές ειδήσεις
Η (διπλή) Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Α.
08.12.2016 11:48
Δύο από τα απαραίτητα «συστατικά» της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας συνδυάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τη (διπλή) Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της που γίνεται, με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τα παραμύθια και τις ιστορίες. Και φυσικά τη μουσική.
Ο Vinicio Capossela live στο Half Note
30.11.2016 17:20
Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδοποιός και performer Vinicio Capossela επιστρέφει δριμύτερος στη σκηνή του Half Note Jazz Club με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Canzoni Della Cupa».
Ο Διονύσης Σαββόπουλος για δύο live στο Gazarte
11.10.2016 13:59
Πρώτο live της σεζόν για το Main Stage του Gazarte με μία παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου ο οποίος και εγκαινίασε το χώρο στην έναρξη του, προσδιορίζοντας την διαφορετική ατμόσφαιρα στις ζωντανές εμφανίσεις όπως τις ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Οι Μουσικοί συσχετισμοί του Άρη Γραικούση ταξιδεύουν στην Ελλάδα
25.05.2016 14:47
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016.
Μουσικοί συσχετισμοί: Ρεσιτάλ του Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.03.2016 17:01
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - Mεγάλη Bιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και ώρα 20:30, παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών, με διαχρονικά "κλασσικά" κομμάτια και επιλεγμένα τραγούδια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».