Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Μια γιορτή για τον Μάνο Ελευθερίου

Μια γιορτή για τον Μάνο Ελευθερίου
Το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το METROPOLIS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν μια γιορτή αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό Μάνο Ελευθερίου, την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο METROPOLIS Live Stage.

Τι καλύτερο για έναν δημιουργό να γιορτάζει τα γενέθλιά του με τους αγαπημένους του φίλους; Όταν μάλιστα ο δημιουργός είναι ο Μάνος Ελευθερίου, τότε οι φίλοι του είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Διάσημοι, και άσημοι, καλλιτέχνες και κοινό, όλοι γοητεμένοι από την προσωπικότητα του Μάνου Ελευθερίου, όλοι μαγεμένοι από τα διαχρονικά τραγούδια του.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου λοιπόν, το κοινό θα έχει την τιμή και τη χαρά να γιορτάσει με τον ξεχωριστό αυτό στιχουργό – ποιητή του ελληνικού τραγουδιού.

Στον αέρα η παραγωγός Μαρίνα Λαχανά, μουσικοί, τραγουδιστές, ποιητές και άλλοι συγγενείς εκ τέχνης: Γιώργος Ανδρέου , Θοδωρής Γκόνης , Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κοντός, Θανάσης Νιάρχος , Σταμάτης Κραουνάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Μεράντζας, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Χαρούλης κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Περικλής Κανάρης συναντά το Μάνο Ελευθερίου στο Θέατρο Παλλάς
25.10.2016 12:43
Στην πρώτη του εμφάνιση στη γενέτειρά του, την Αθήνα, ο συνθέτης Περικλής Κανάρης παρουσιάζει τον «Αόρατο», μια μοναδική σύμπραξη με τον κορυφαίο ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου, στο Θέατρο Παλλάς την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: Αναστασία Έδεν, Άρης Βλάχος & Μάνος Ελευθερίου στον Ιανό
05.09.2016 15:29
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα».
Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην Τεχνόπολη
03.08.2016 17:22
Με μια συναυλία αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, τα 50 χρόνια έργου του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου.
Τα χρώματα της Ελλάδας: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για μία βραδιά στη Σύρο
29.07.2016 12:36
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με πέντε εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς έρχεται για μία βραδιά στη Σύρο την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 στον Χώρο Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου» για να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Τα χρώματα της Ελλάδας».
Το Κουαρτέτο Qua’SH live στο Θέατρο Πόρτα
02.02.2016 10:17
Το Κουαρτέτο Qua’SH, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Πόρτα, ανιχνεύει τις συγγένειες ανάμεσα στον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο τριών πολύ σημαντικών νεότερων συνθετών (Michael Kamen, Nicola Piovani και René Aubry), που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.