Μετά από παρουσία σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ, το Land Ends του Παύλου Φυσάκη γίνεται δίγλωσσο φωτογραφικό λεύκωμα και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στα βιβλιοπωλεία, περιλαμβάνοντας 61 έγχρωμες φωτογραφίες από τα τέσσερα γεωγραφικά άκρα της Ευρώπης.

Πώς ορίζεται η ευρωπαϊκή ταυτότητα; Τι είναι το όριο και τι ορίζει τελικά; Προσπαθώντας να βρει απάντηση στα ερωτήματά του ο Φυσάκης, ξεκίνησε το 2006 να ιχνηλατήσει τα 4 γεωγραφικά άκρα της Ευρώπης: Γαύδος – νοτιότερο σημείο (Ελλάδα), Finnmark – βορειότερο σημείο (Νορβηγία), Ουράλια – ανατολικότερο σημείο (Ρωσία) και Sintra – δυτικότερο σημείο (Πορτογαλία).
          
Το ταξίδι διήρκεσε 2 χρόνια και εκτός της γεωγραφικής περιελάμβανε και αισθητική αναζήτηση.

Στις ποιητικές, σιωπηλές και συχνά σουρεαλιστικές φωτογραφίες του Φυσάκη ταξιδεύουμε σε τοπία αλλόκοτα, σε ορίζοντες μακρινούς, με το φακό να εστιάζει με ευαισθησία και  οξυδέρκεια σε σύμβολα, παλιά και σύγχρονα που διαπερνούν την ιστορία.

Συναντάμε ανθρώπους «οριακούς» μέσα στην καθημερινότητά τους: τους «παράξενους» ρώσους επιστήμονες και καλλιτέχνες που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να εγκατασταθούν στη Γαύδο, τον Ράφικ που ζει δίπλα σε ένα από τα πιο ραδιενεργά μέρη του πλανήτη, τον Ντίμα, σύγχρονο εργάτη σε πρώην γκουλάγκ, τον Ρούνε, ψαρά στη Βόρεια Θάλασσα, τη Μαρία από την Σίντρα που μας εξηγεί τι σημαίνει saudade.

Tόποι και άνθρωποι που φέρουν την ατμόσφαιρα, τις ιδιαιτερότητες και τις ομοιότητες των εσχατιών της Ευρώπης.

Οι φωτογραφίες του Φυσάκη βραβεύτηκαν το 2008 από 24 επιμελητές από όλον τον κόσμο στη Φωτομπιενάλε της Θεσσαλονίκης. Μέρος τους έχει παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ της Άρλ (καλοκαίρι 2008) , στο Μήνα Φωτογραφίας του Παρισιού (Οκτώβριος 2008) και στη έκθεση Face to Faces  της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Ιούλιος 2009).

Τον Απρίλιο του 2010 θα παρουσιαστεί ολόκληρη στη PhotoBiennale /21η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση.