Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

H ποιητική βραδιά της Τετάρτης στο Ζουμ

H ποιητική βραδιά της Τετάρτης στο Ζουμ

Στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη είναι αφιερωμένη η ποιητική βραδιά της Τετάρτης 10 Μαρτίου στην μπουάτ της Πλάκας Ζουμ. Ποιήματα θα απαγγείλει ο ίδιος ο ποιητής , ενώ συζήτηση με τον ποιητή θα κάνει ο Γιώργος Δουατζής, και τα τραγούδια θα αναλάβει το Τρίφωνο. Επίσης, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Δαβίδ Ναχμία για τον ποιητή.

 Ο Αντώνης Φωστιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Κατάγεται από την Αμοργό. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, και Ιστορία Δικαίου στο Παρίσι. Άρχισε να γράφει ποίηση από δώδεκα χρονών. Το πρώτο του βιβλίο εξέδωσε σε ηλικία δεκαοκτώ ετών. Από το 1974 ως το 1976 εξέδιδε το περιοδικό Η Νέα Ποίηση. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά και Ιταλικά.

Σε διάφορα έντυπα έχουν δημοσιευτεί δοκίμια, κριτικές και μεταφράσεις του. Έχει μεταφράσει έργα των: Max Jacob, Boris Bian και Henry Miller. Σε συνεργασία με τον Θανάση Νιάρχο: διηύθυνε επί εφτά χρόνια την ετήσια ανθολογία (Ποίηση, Ποίηση \'75 - Ποίηση \'81).

Από τον Ιανουάριο του 1981 εκδίδει και διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό Η Λέξη. Το 1993 τιμήθηκε με το διεθνές ποιητικό βραβείο Καβάφη και το 1998 για τη συλλογή του Η σκέψη ανήκει στο πένθος με το βραβείο Νικηφόρου Βρεττάκου του Δήμου Αθηναίων.

Την μεθεπόμενη Τετάρτη 17 Μαρτίου η βραδιά είναι αφιερωμένη στον ποιητή  Γιώργο Μαρκόπουλο. 

Κάθε Τετάρτη στο Ζουμ, η Λίνα Νικολακοπούλου με τη συνδρομή του ποιητή Γιώργου Δουατζή,  φέρνει κοντά μας ποιητικές φωνές του χθες και του σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μελίνα Τανάγρη live στον Ιανό
19.12.2016 16:11
Η Μελίνα Τανάγρη για δύο μόνο βραδιές στον Ιανό, θα τραγουδήσει, θα απαγγείλει και θα αυτοσχεδιάσει, σε μία πιο ελεύθερη μουσική παράσταση.
Ο Κώστας Μακεδόνας στον Ιανό
19.10.2016 10:14
Δύο βράδια μελοποιημένης ποίησης, δύο μεγάλες βόλτες σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τον Κώστα Μακεδόνα, στον Ιανό, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.
 Tardive Dyskinesia: Νέο τραγούδι και lyric video
05.09.2016 10:42
Λίγο πριν από την κυκλοφορία της νέας τους –τέταρτης σε σειρά- πλήρους δισκογραφικής τους κυκλοφορίας “Harmonic Confusion”, οι εγχώριοι prog metallers Tardive Dyskinesia έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμη τραγούδι, αυτή τη φορά με τη μορφή lyric video.
Θαλασσογραφίες στο Σεληνόφως: μια μουσικο-ποιητική βραδιά στην Κεφαλονιά
10.08.2016 12:51
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ" και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΗΣ "ΑΙΓΙΑΛΟΣ" σας προσκαλούν στην ατμοσφαιρική μουσικο-ποιητική βραδιά, Θαλασσογραφίες στο Σεληνόφως...
Debussy-Ravel: μια βραδιά αφιερωμένη στο γαλλικό Ιμπρεσιονισμό στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
01.04.2016 16:17

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 σε μια βραδιά με τίτλο Debussy-Ravel.