Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ορχάν Παμούκ μιλάει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Ορχάν Παμούκ μιλάει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο διάσημος Νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ θα μιλήσει την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Megaron Plus, με θέμα Τι γίνεται στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα .

Πού οφείλει το μυθιστόρημα τη μοναδικότητά του ως είδος, τι γίνεται στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε και πώς αξιολογούμε αυτή τη διαδικασία, σε τι διαφέρει το μυθιστόρημα από τις άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και γιατί ο αναγνώστης αναζητάει πάντα το μυστικό κέντρο των μυθιστορημάτων; Πολλές απόψεις και σκέψεις έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς από λογοτέχνες και θεωρητικούς σχετικά με την ανάγνωση και την πρόσληψη του λογοτεχνήματος από τον αναγνώστη.

Ο Ορχάν Παμούκ θα δώσει τις δικές του απαντήσεις, ως απόσταγμα των συγγραφικών εμπειριών του. Ο γνωστός μυθιστοριογράφος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1952. Το 2006, η Σουηδική Ακαδημία του απέμεινε το νόμπελ λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του και μεταξύ άλλων ανέφερε στην ανακοίνωσή της: αναζητώντας τη μελαγχολική ψυχή της γενέτειρας πόλης του, ανακάλυψε καινούργια σύμβολα για τη σύγκρουση και τη συνύφανση των πολιτισμών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος . Στο τέλος ο Ορχάν Παμούκ θα υπογράψει τα βιβλία του.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου της Σεβαστής Χρηστίδου,
10.02.2017 11:15
Οι εκδόσεις Ποταμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σεβαστής Χρηστίδου "Εγκλήματα στην Πόλη" την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης, του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Παρουσίαση έκδοσης για τον Γιώργο Σισιλιάνο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
19.05.2016 11:36
Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 13:00 θα γίνει η παρουσίαση της έκδοσης «Γιώργος Σισιλιάνος 1920 - 2005. Επετειακό Αφιέρωμα» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στον Πολυχώρο του Συλλόγου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet
17.03.2016 10:49
Οι Εκδόσεις Άγρα, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Ίδριμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σας προσκαλούν σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet ,Το τετράδιο της χλόης την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016,στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Με τα λόγια (γίνεται): Αφιέρωμα στον Robert Duncan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
09.03.2016 13:38
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον “Μήνα της ποίησης” η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)», στο καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμά τους σε Αμερικανό ποιητή –μετά την Emily Dickinson, τον William Carlos Williams και την Elizabeth Bishop– παρουσιάζουν βραδιά αφιερωμένη στον Robert Duncan.
Τζίντι Ματζά, ένας ποιητής από την Κίνα στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.03.2016 14:33
Το Megaron Plus υποδέχεται την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 7:00 το βράδυ τον διακεκριμένο κινέζο ποιητή Τζίντι Ματζά [Jidi Majia], που έρχεται στην Αθήνα για μια συνάντηση γνωριμίας-συζήτηση με το ελληνικό κοινό, η οποία θα γίνει στα κινεζικά και στα ελληνικά (με ταυτόχρονη μετάφραση).