Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ornette Coleman τον Ιούλιο στο Παλλάς

Ο Ornette Coleman τον Ιούλιο στο Παλλάς
Θεωρείται από τις κλασσικές και διαχρονικές προσωπικότητες στο χώρο της jazz. Ο Ornette Coleman είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και δημιουργούς του 20ου αιώνα καθώς είναι ο πατέρας των όρων free jazz και free funk.

Θεωρείται από τις κλασσικές και διαχρονικές προσωπικότητες στο χώρο της jazz. Ο Ornette Coleman είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και δημιουργούς του 20ου αιώνα καθώς είναι ο πατέρας των όρων free jazz και free funk.

Χαρακτηριστικό της αξίας του Ornette Coleman είναι ότι μαζί με τους Louis Armstong, Duke Ellington, Charlie Parker, John Coltrane, και Keith Jarrett απαρτίζουν την «ιερή» 6άδα που όρισε τη μορφή της jazz.

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, με τη σωρεία των διακρίσεων και των βραβεύσεων σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου με τίτλο Sound Grammar, τιμήθηκε πέρσι με το βραβείο Grammy για τη συνολική του προσφορά στη σύγχρονη μουσική .

Ο Ornette Coleman με τον ολότελα προσωπικό ήχο στο σαξόφωνο και την καθαρόαιμη swing ρυθμολογία, συμπλήρωσε πλέον πέντε δεκαετίες παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει στην καλύτερη, ίσως, στιγμή της καριέρας του.

Info
Αθηνα-11 Ιουλίου 2008-Θέατρο Παλλάς

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος... στον Καθρέφτη του Παλλάς
27.10.2016 10:09
Ένα μεγάλο υπερθέαμα στήνεται αυτή την περίοδο στο Παλλάς με τίτλο «Μαρινέλλα-Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς».
Athens Big Band Goes to the Movies στο θέατρο Παλλάς
26.01.2016 12:50
Με τη μουσική παράσταση της Big Band του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κλείνει τον κύκλο των χειμερινών εμφανίσεων των Μουσικών του Συνόλων στο θέατρο Παλλάς.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα στο θέατρο Παλλάς
12.01.2016 14:44
Δύο μεγάλες συναυλίες με το Γιώργο Νταλάρα και τη Μαρία Φαραντούρη διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη των Αθηναϊκών Θεάτρων, τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 8.30μ.μ. στο θέατρο Παλλάς.
Χριστουγεννιάτικες συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς
18.12.2015 11:35
Το ιστορικό θέατρο Παλλάς, στην καρδιά της πόλης, υποδέχεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε τρεις συναυλίες, που συνδυάζουν μέσα σε μία επιβλητική ατμόσφαιρα αγαπημένες μελωδίες με τη μαγεία των Χριστουγέννων.