Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

30 γυναίκες καλλιτέχνες δημιουργούν για τη γυναίκα

30 γυναίκες καλλιτέχνες δημιουργούν για τη γυναίκα

30 ταλαντούχες γυναίκες δημιουργοί από διαφορετικούς τομείς της τέχνης, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν για τη γυναίκα… με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας (8 Μαρτίου). Τα έργα τέχνης τους, θα εκτεθούν σε ένα 3ήμερο εικαστικό event, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στο Κολωνάκι στις 6, 7 και 8 Μαρτίου.

 

Τις δημιουργούς προσκάλεσαν, η διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον διακεκριμένο εικαστικό καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανό.

Το art event της εκθέσεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαρτίου, που γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα γυναίκας, από τις 7μμ.
 
Θα απευθύνει χαιρετισμό και θα μιλήσει για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία η δικηγόρος και πολιτευτής Δώρα Παπαδάκη, η Χλόη Ν. Αμαράντου θα παρουσιάσει εντυπωσιακές Καλλιτεχνικές δημιουργίες των σπουδαστών της Σχολής ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ενώ η Εύα Σολδάτου θα απαγγείλει ποιήματα της.
 
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι με αλφαβητική σειρά: Χλόη Ν. Αμαράντου, Μαρία Αρβανιτάκη, Αγγελική Βαϊανού, Ευαγγελία Βογιατζή, Μάρτζυ Γερογιαννάκη, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Κική Γρίβα, Ειρήνη Ευθυμάκη, Βιβή Κακαρίκου, Εύη Καλέργη, Έφη Καλογεροπούλου , Κατερίνα Καλουμένου, Εύη Καμινάρη, Βασιλική Κατέρη, Αννέτα Κτενά, Λαυρεντία Λινάρδου - Αργυρού, Αντωνία Μαντζούκα, Ξένια Μαστοράκη, Αλίνα Μάτσα, Μαρία Μαυράκη, Κάλλη Μπέλλου, Φανή Οικονομίδου, Εύα Σολδάτου, Βάσια Χαρίση, Mαρία Χριστούλη.
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου.

Ταυτόχρονα όλα τα έργα προβάλλονται από 1η Μαρτίου και για όλον τον μήνα, στη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης  και Πολιτισμού: http://dromenatechnis.blogspot.com.

Σχετικές ειδήσεις
Common Platforms: a Βlind Date Iran, Afghanistan, Syria, Greece, Argentina, Spain, Great Britain στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
13.10.2016 13:45
Ο Αντώνης Βολανάκης και η Ραφίκα Σαουίς ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν μία ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικής ονειροπόλησης για μόνιμους και περαστικούς κατοίκους. Πρώτος σταθμός ήταν ένα διαπολιτισμικό art residency με καλλιτέχνες που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα, τοπικούς και από άλλα μέρη του κόσμου.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.
Elles: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
16.11.2015 12:40
Το μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει, από την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015 έως τον Ιούλιο 2016, στο κτήριο της Μονής Αστερίου 3, ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Ευρωπαίες γυναίκες ζωγράφους του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα από τις συλλογές του μουσείου.
«Έλληνες και ξένοι δημιουργοί: Γυναίκα»: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Άλικο
04.11.2015 14:51
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στις 18.30 εγκαινιάζεται στο Άλικο η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Έλληνες και ξένοι δημιουργοί: Γυναίκα» και θα διαρκέσει έως 21 Νοεμβρίου 2015.