Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

30 γυναίκες καλλιτέχνες δημιουργούν για τη γυναίκα

30 γυναίκες καλλιτέχνες δημιουργούν για τη γυναίκα

30 ταλαντούχες γυναίκες δημιουργοί από διαφορετικούς τομείς της τέχνης, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν για τη γυναίκα… με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας (8 Μαρτίου). Τα έργα τέχνης τους, θα εκτεθούν σε ένα 3ήμερο εικαστικό event, στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στο Κολωνάκι στις 6, 7 και 8 Μαρτίου.

 

Τις δημιουργούς προσκάλεσαν, η διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον διακεκριμένο εικαστικό καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανό.

Το art event της εκθέσεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαρτίου, που γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα γυναίκας, από τις 7μμ.
 
Θα απευθύνει χαιρετισμό και θα μιλήσει για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία η δικηγόρος και πολιτευτής Δώρα Παπαδάκη, η Χλόη Ν. Αμαράντου θα παρουσιάσει εντυπωσιακές Καλλιτεχνικές δημιουργίες των σπουδαστών της Σχολής ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ενώ η Εύα Σολδάτου θα απαγγείλει ποιήματα της.
 
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι με αλφαβητική σειρά: Χλόη Ν. Αμαράντου, Μαρία Αρβανιτάκη, Αγγελική Βαϊανού, Ευαγγελία Βογιατζή, Μάρτζυ Γερογιαννάκη, Δήμητρα Γκουτζιώτου, Κική Γρίβα, Ειρήνη Ευθυμάκη, Βιβή Κακαρίκου, Εύη Καλέργη, Έφη Καλογεροπούλου , Κατερίνα Καλουμένου, Εύη Καμινάρη, Βασιλική Κατέρη, Αννέτα Κτενά, Λαυρεντία Λινάρδου - Αργυρού, Αντωνία Μαντζούκα, Ξένια Μαστοράκη, Αλίνα Μάτσα, Μαρία Μαυράκη, Κάλλη Μπέλλου, Φανή Οικονομίδου, Εύα Σολδάτου, Βάσια Χαρίση, Mαρία Χριστούλη.
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου.

Ταυτόχρονα όλα τα έργα προβάλλονται από 1η Μαρτίου και για όλον τον μήνα, στη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης  και Πολιτισμού: http://dromenatechnis.blogspot.com.

Σχετικές ειδήσεις
Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες: Έκθεση φωτογραφίας στο Χώρο Τέχνης Ziller
11.01.2017 12:08
Η Ένωση Φωτογράφων Κίνας και η εταιρεία My Odyssey, μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Hellas Group, σας προσκαλούν στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες» η οποία θα παρουσιαστεί στο Χώρο Τέχνης Ziller.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
Women / Γυναίκες: έκθεση του Σάββα Γεωργιάδη στη Γκαλερί Ευριπίδη
25.11.2016 10:50
Χείλη βαθυκόκκινα και εξαγνιστικά, που εναγωνίως αναζητούν τη λύτρωση. Μυστικά που ακροβατούν μέσα στην εκκωφαντική σιωπή.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.