Πρόκειται για κύκλο μαθημάτων κινουμένων σχεδίων, που διοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 6 Μαρτίου, απευθύνονται σε ενήλικες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Το κινούμενο σχέδιο ως τέχνη συμπυκνώνει αρχές και τεχνικές από τα περισσότερα πεδία της δημιουργικής έκφρασης όπως το σχέδιο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τη μουσική και τον ήχο. Το τελικό αποτέλεσμα γοητεύει μικρούς και μεγάλους, καθώς καταφέρνει να οπτικοποιήσει και να ζωντανέψει το φανταστικό και το αδύνατο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση και η δημιουργία κινούμενης εικόνας. Πώς δηλαδή ένα στατικό υποκείμενο (σχέδιο ή εικόνα) αποκτά κίνηση με την ανθρώπινη παρέμβαση και υποβοηθούμενο από τα τεχνολογικά μέσα (ψηφιακά και αναλογικά) μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο του ΚΜΣΤ, στη Μονή Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, φτιαγμένη σε κλίμα ομαδικής εργασίας το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του κύκλου.

Το κάθε μάθημα –ο σχεδιασμός και εφαρμογή του εργαστηρίου είναι του εικαστικού- εκπαιδευτικού Θεοφάνη Νούσκα- διαρκεί δύο ώρες και το κόστος του κύκλου είναι 150€.