Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Κινούμενο σχέδιο στο μουσείο

Κινούμενο σχέδιο στο μουσείο
Πρόκειται για κύκλο μαθημάτων κινουμένων σχεδίων, που διοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 6 Μαρτίου, απευθύνονται σε ενήλικες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Το κινούμενο σχέδιο ως τέχνη συμπυκνώνει αρχές και τεχνικές από τα περισσότερα πεδία της δημιουργικής έκφρασης όπως το σχέδιο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τη μουσική και τον ήχο. Το τελικό αποτέλεσμα γοητεύει μικρούς και μεγάλους, καθώς καταφέρνει να οπτικοποιήσει και να ζωντανέψει το φανταστικό και το αδύνατο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση και η δημιουργία κινούμενης εικόνας. Πώς δηλαδή ένα στατικό υποκείμενο (σχέδιο ή εικόνα) αποκτά κίνηση με την ανθρώπινη παρέμβαση και υποβοηθούμενο από τα τεχνολογικά μέσα (ψηφιακά και αναλογικά) μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο του ΚΜΣΤ, στη Μονή Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, φτιαγμένη σε κλίμα ομαδικής εργασίας το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του κύκλου.

Το κάθε μάθημα –ο σχεδιασμός και εφαρμογή του εργαστηρίου είναι του εικαστικού- εκπαιδευτικού Θεοφάνη Νούσκα- διαρκεί δύο ώρες και το κόστος του κύκλου είναι 150€.

Σχετικές ειδήσεις
6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο του 2017
28.07.2016 10:03
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Εννέα Ρωσικές Ιστορίες» για το καλοκαίρι ...στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.07.2016 11:36
Εννέα σύγχρονοι Ρώσοι καλλιτέχνες, με εννέα δικές τους εικαστικές ιστορίες θα φιλοξενούνται για όλο το καλοκαίρι στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
O Ai Weiwei με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
19.05.2016 15:12
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
Αρμενία. Το πνεύμα του Αραράτ: έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
15.03.2016 12:47
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 15 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016 παρουσιάζει την έκθεση «Αρμενία. Το πνεύμα του Αραράτ, από την εποχή του Χαλκού στον 20ό αιώνα». Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας και την Πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα.
Παράταση της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος - Τυπώματα» στη Μονή Λαζαριστών
24.02.2016 16:30
Παρατείνεται για έναν μήνα, έως τις 26 Μαρτίου 2016, η λειτουργία της έκθεσης «Στήβεν Αντωνάκος»-Τυπώματα» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης του ΚΜΣΤ Γιάννη Μπόλη.