Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη ροκ παράσταση, κυρίως μουσική, αλλά και με θεατροποιημένα δρώμενα και απόδοση ποιητικού λόγου, αφιερωμένη στους καταραμένους ποιητές της πλατείας Εξαρχείων (Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Κατερίνα Γώγου, Ναπολέων Λαπαθιώτης).

Μια παράσταση που αναφέρεται στο λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό έργο των τεσσάρων δημιουργών, στη ζωή και τα βιώματα τους, στη στάση ζωής και στον αγώνα τους, στις ιδέες και στα οράματα τους, καθώς και στην ιδεολογία που, από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα, αναπαράγεται στα Εξάρχεια, με επίκεντρο την πλατεία, και η οποία τροφοδοτεί τους αγώνες της νεολαίας, και όχι μόνο, για την προάσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Είναι ένα εκτενές καλλιτεχνικό αφιέρωμα που εστιάζεται επί σκηνής βασικά στη μουσική και τα τραγούδια, αλλά συνάμα πλαισιώνεται με θεατροποιημένες παρεμβάσεις καθώς και με απαγγελίες ποιητικού λόγου.

Πρόκειται για ένα δρώμενο στο οποίο το κοινό γίνεται συμμέτοχο των διαδραματιζομένων, και στο χώρο και στη σκηνή, ακούει, αφουγκράζεται με τους ήχους της καρδιάς, παρατηρεί, βλέπει με τα μάτια της ψυχής, προβληματίζεται, καλλιεργεί τη φαντασία του, οραματίζεται και φορτίζεται με δημιουργική αισιοδοξία για το μέλλον.

Η έμπνευση, η ιδέα και το όραμα είναι του Στέλιου Μόσχουρη. H καλλιτεχνική επιμέλεια, το σενάριο, οι πρωτότυπες μουσικές και οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιάννη Λίνα.

Τις μουσικές και τα τραγούδια αποδίδουν ο Γιάννης Λίνας (κιθάρα, τραγούδι) και οι Σχοινοβάτες (Εύη Μαυρίδου πλήκτρα- φωνητικά, Γιάννης Ζερβός κιθάρες, Πέτρος Βασιλειάδης μπάσο, Μάρκος Ιωάννου τύμπανα). Τα θεατροποιημένα δρώμενα ερμηνεύει η ηθοποιός Φένια Μάγιου. Τον ποιητικό λόγο αποδίδει ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης.

Στις παραστάσεις συμμετέχουν συνήθως, ως καλεσμένοι, γνωστοί στο ευρύτερο κοινό καλλιτέχνες.