Η εικαστική έκθεση του Ξενοφώντα Ζαβού με τίτλο, Και αν κανένα δε σε ταξιδέψει…, η οποία αποτελείται από χειροποίητα καράβια τοίχου, θα παρουσιαστεί από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, στο Πνευματικό του Κέντρο από 4 έως 14 Μαρτίου.

Ο Ξενοφώντας Ζαβός χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ξύλα που ξέβρασε η θάλασσα ή κομμάτια ξύλου από εγκαταλελειμμένες βάρκες και παλιά μεταλλικά αντικείμενα, σύρματα, βίδες, πρόκες, εργαλεία, κατασκευάζει καράβια τοίχου σε σχέδια βασισμένα κυρίως σε κλασικά εμπορικά σκαριά των αρχών του περασμένου αιώνα.

Τα καράβια του προέρχονται από ξύλα που συλλέγει ο ίδιος ο δημιουργός τα τελευταία 10 χρόνια, από το Θερμαϊκό ως τις παραλίες της Ν. Κρήτης, από τα καρνάγια των Πατρών ως τους ταρσανάδες της Σάμου. Ξύλα που πάλεψαν  με το κύμα, ταξίδεψαν, έγιναν για χρόνια ένα με τη θάλασσα, το ιώδιο, την αλμύρα. 

Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο ο καλλιτέχνης δημιουργεί τις προσωπικές του πλωτές ιστορίες, διηγήσεις των ταξιδιών που ονειρεύτηκε, αλλά δεν πραγματοποίησε ποτέ.

Η ενδιαφέρουσα έκθεση του Ξενοφώντα Ζαβού, προοιωνίζει το καλοκαιράκι και τα ταξίδια που ονειρεύονται όλοι από το πρώτο κιόλας καλωσόρισμα της άνοιξης.