Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Άμλετ με πικάντικη σάλτσα, του Άλντο Νικολάι

Άμλετ με πικάντικη σάλτσα, του Άλντο Νικολάι

Η γνωστή τραγωδία του Σαίξπηρ, «Άμλετ», ιδωμένη μέσα από μια κωμωδία που περιγράφει πώς έζησαν την ιστορία του «Άμλετ», οι άνθρωποι της κουζίνας. Η παράσταση Άμλετ με πικάντικη σάλτσα κάνει πρεμιέρα , την Τρίτη 2 Μαρτίου στο θέατρο Κνωσός.

Συγκριμένα, ένας μάγειρας μέσα από το βασίλειό του, την κουζίνα, περιγράφει με όρους του… επαγγέλματός του τη σαιξπηρική τραγωδία, δίνοντας της μια πιο.. γευστική διάθεση. Γιατί ο μάγειρας θέλει να βάλει στο δικό του πνεύμα τον Άμλετ; Αλήθεια, Ποιο είναι το μυστικό της μαγείρισσας του έρωτα; Γιατί πηγαινοέρχεται στην κουζίνα η βασίλισσα; Σε ποιο μπουκάλι είναι  το ποντικοφάρμακο; Ποιος κρύβεται πίσω από τη γρουσούζικη πανοπλία; Είναι ο μαϊντανός θανατηφόρος; Ποιος είναι ο ποντικός που κινείται στις σκιές; Ποιόν σκότωσαν τα 16 μπεκατσίνια; Κλίνει ο Άμλετ πιο πολύ προς το αντρικό φύλο; Και τελικά.. ποιος θα σερβιριστεί τα καπόνια που ετοιμάζονται;

Αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα απαντώνται στη διάρκεια της παράστασης, ενώ, οι εκδοχές πως ο βασιλιάς και πατέρας του Άμλετ πέθανε από το πολύ φαί, η Οφηλία έπασχε από ανορεξία και ο Άμλετ από υπερβολική αγάπη στα γλυκά, είναι άκρως ενδιαφέρουσες…!

Η σκηνοθεσία είναι του Λάμπρου Τσάγκα, τα σκηνικά της Δέσποινας Βολίδη, τα κοστούμια της Πένης Αμπλά, ενώ η μετάφραση της Ελένης Παπαχριστοπούλου. Παίζουν: Γιάννης Σταματίου,   Λαμπρινή Λίβα,   Τερέζα Λουΐζου,  Χάρης Γεωργιάδης , Μαρίτα Βλασσοπούλου, Κων/νος Ζημιανίτης, Ηλίας Γκογιάνος, Άρης Σταύρου, Μαρία Μαλταμπέ και Λάμπρος Τσάγκας.

Σχετικές ειδήσεις
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Άμλετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
03.10.2016 16:56
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρεμιέρα 10 Νοεμβρίου. Διάρκεια παραστάσεων έως 22 Ιανουαρίου 2017.
Η Ημέρα των Φόνων στην Ιστορία του Άμλετ, στο θέατρο Παραμυθίας
27.06.2016 15:03
Μέσω του Φεστιβάλ «Πρωτοπορείν» 2016-που οργανώνει το Θέατρο Παραμυθίας-συστήνεται στις 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2016, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ένα έργο-σύμβολο, «Η Ημέρα των Φόνων στην ιστορία του Άμλετ».
Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τον Οσκάρας Κορσουνόβας στο Φεστιβάλ Αθηνών
03.06.2016 17:08
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο λιθουανό σκηνοθέτη Οσκάρας Κορσουνόβας, ο οποίος προσεγγίζει τον Άμλετ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τρόπο διαφορετικό.
Η κωμωδία του αυτόχειρα, του Νικολάι Έρντμαν στο Βασιλικό Θέατρο
30.10.2015 13:54
Το Κρατικό Θεάτρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Βασιλικό Θέατρο από τις 6 Νοεμβρίου το έργο του Νικολάι Έρντμαν, Η κωμωδία του αυτόχειρα.