Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Οι βασιλιάδες των τσιγγάνων στη σκηνή του gazARTE!

Οι βασιλιάδες των τσιγγάνων στη σκηνή του gazARTE!
Δεν ξέρουμε πόσες φορές έχουμε δει ή έχουμε ακούσει τους Fanfare Ciocarlia, πάντως κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα, παραδίδουν μαθήματα μουσικής ιστορίας. Βασιλιάδες δεν υπάρχουν πια στα Βαλκάνια, μόνο τσιγγάνοι και οι Fanfare Ciocarlia είναι οι βασιλιάδες των τσιγγάνων. Αυτή τη φορά, τους υποδέχεται το Gazarte για δύο συναυλίες στις 11 και 12 Μαρτίου.

Το καραβάνι που κάνει θραύση στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο έρχεται και χτυπά την πόρτα του Gazarte, με τούμπανα και τρομπέτες!! Ακόμα και αν τους συναντήσετε έξω από τη σκηνή του Gazarte στην οδό Βουτάδων, μπορεί η συναυλία να αρχίσει από το δρόμο. Οι μουσικοί και η μουσική των τσιγγάνων δεν περιορίζονται από χώρους και χορούς. Είναι από μόνοι τους μια περιπλάνηση.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε το πανηγύρι, αν θέλετε να μάθετε πως γλεντάνε πραγματικά στους γάμους στον καιρό των τσιγγάνων, του Emir Kusturica, αν θέλετε να μάθετε πως κλαίνε στις κηδείες και πως τραγουδάνε την ώρα του φαγητού ή πως εξαγνίζουν την ψυχή τους μέσα από τις μαγικές νότες που βγάζουν τα χάλκινα και τα πνευστά, τότε περάστε μια βόλτα.

Οι  Fanfare Ciocarlia, οι Ρουμάνοι Δερβίσηδες των Βαλκανίων θα έρθουν με πούλμαν. Είναι η πιο περιζήτητη μπάντα πνευστών στον κόσμο. Τραγουδάνε τους μύθους και τις ιστορίες των προγόνων τους, προκαλώντας τη Βαλκανική παραζάλη.

Το κοινό δε χρειάζεται βελούδινα καθίσματα για να τους ακούσει. Το μόνο που χρειάζεται, είναι καλή διάθεση και όρεξη για γλέντι. Γιατί, εμείς οι Βαλκάνιοι, όταν διασκεδάζουμε χορεύουμε και πίνουμε όπου να ‘ναι. Και αν πρόκειται να χορέψουμε στο Gazarte, τόσο το καλύτερο! 11 και 12 Μαρτίου, μια ντουζίνα γύφτοι σας περιμένουν για μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη.

Αυτά είναι τα λίγα από τα πολλά που θα μπορούσε να πει κανείς για τους κατόχους του BBC Planet Award και για το πολυβραβευμένο album των Ciocarlia Queens and Kings of the Gypsies 2007».

Σχετικές ειδήσεις
Ο Al Di Meola παίζει Beatles στη σκηνή του Gazarte!
03.11.2016 16:31
O ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό "guitar hero", ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, ο μέγας Al Di Meola, επιστρέφει στο Gazarte για να μας χαρίσει δύο αξέχαστα live την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.
Ο Bill Evans live στο Gazarte!
31.10.2016 17:31
O διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας και παραγωγός θα ανέβει στη σκηνή του gazarte για ένα live υψηλού επιπέδου πέρα από τα κλασικά όρια της jazz. Μέσα από ένα "παιχνίδι" δεξιοτεχνίας αναμειγνύει περίτεχνα στοιχεία της soulgrass, jazz, funk και roots μουσικής με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου μουσικού είδους!
Nir Felder Trio live στο Gazarte
19.10.2016 12:31
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, υποδεχόμαστε το μουσικό αυτό "φαινόμενο" για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του GAZARTE!
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Ο John Abercrombie και ο Rudy Linka live στο Gazarte
08.03.2016 13:57
Δύο "guitar masters" στη σκηνή του GAZARTE! John Abercrombie and Rudy Linka. Δύο μεγάλοι δεξιοτέχνες της κιθάρας στη σκηνή του GAZARTE. Ο λυρικός ήχος του Rudy Linka συναντά τον ηλεκτρικό ήχο του John Abercrombie και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον μοναδικό! Με ιδιαίτερη αδυναμία στον αυτοσχεδιασμό, μας καλούν σε ένα ευφυές «παιχνίδι» όπου η Jazz αποκτά νέα χροιά!