Την Τρίτη 2 Mαρτίου 2010 εγκαινιάζεται η έκθεση Απόφοιτοι 2007-2008 στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής, στο Γκάζι, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Στην έκθεση παρουσιάζουν φέτος τις διπλωματικές τους εργασίες συνολικά 147 απόφοιτοι του έτους 2007-2008.

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την πρώτη έκθεση των διπλωματικών εργασιών των αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο η παρουσίαση της έκθεσης αυτής.

Είναι ένα μικρό μέρος από τις διπλωματικές εργασίες κάθε σπουδαστή ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις εργαστηριακές του σπουδές. Αυτή η έκθεση γίνεται καθρέπτης του επιπέδου των σπουδών που παρέχονται από τα εργαστήρια της ΑΣΚΤ. Δείχνει την ποιότητα την ευρύτητα και τον προβληματισμό που αναπτύσσεται στη σχολή μας.

147 απόφοιτοι του έτους 2007-2008, παρουσιάζουν τις διπλωματικές τους εργασίες οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία αναζητήσεων, μορφών και μέσων, απόρροια προσπάθειας, μεθοδικής εργασίας, συνεργασίας σπουδαστών και δασκάλων προκειμένου να αναδειχθεί ο προσωπικός τρόπος έκφρασης των νέων  καλλιτεχνών.

Η έκθεση αυτή είναι μία πρώτη ευκαιρία επικοινωνίας των νέων δημιουργών με το κοινό, που ενδιαφέρεται να προσεγγίσει την τέχνη, να κρίνει απόφοιτους και δασκάλους,  αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.