Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Διαχειριστής, η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου

Ο Διαχειριστής, η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου

Από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, θα προβάλλεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου Ο Διαχειριστής. Θέλοντας να μιλήσει για καταστάσεις καθημερινές, συμπεριφορές οικείες, ο σκηνοθέτης δημιούργησε μια ταινία με άξονα την οικογένεια, πρωτοτυπώντας: Επέλεξε για πρωταγωνιστές μια πραγματική οικογένεια, τη δική του, κρατώντας ο ίδιος το βασικό ρόλο.

Ήθελα να κάνω μια ταινία για τις 15 μέρες που η ζωή στο σπίτι μοιάζει αφόρητη. Γι’ αυτό το καζάνι που βράζει, το καθημερινό γυαλόχαρτο, που μπορεί δυο άνθρωποι να χωρίσουν, μπορεί όμως και να βγουν καθαρότεροι και που να τελειώνει, όχι όταν όλα πια έχουν περάσει, αλλά όταν ο πυρετός, μετά από μέρες 40ο, πρώτη φορά δείχνει 38.5ο. Με δύναμη αγκαλιάζεις τον σύντροφό σου, ενώ τα φριχτά λόγια κι οι φριχτότερες σκέψεις είναι ακόμα στον αέρα, δηλώνει ο Περικλής Χούρσογλου.

Κεντρικός ήρωας ο Παύλος, ένας άνδρας κοντά στα 50, παντρεμένος με τη Νίκη, με δύο παιδιά.
Μια μέρα η μητέρα του, διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που μένει και όπου βρίσκεται το μαγαζί του Παύλου, μια μικρή κάβα από τον πατέρα του, του ζητά να τη βοηθήσει. Η κεντρική αποχέτευση έχει διαλυθεί, βρήκε ένα Ρώσο για φτηνότερα, ο Ρώσος όμως τη γέλασε και τώρα όλοι την κατηγορούν πως έχει φάει λεφτά. Ο Παύλος στην αρχή τα παίρνει, τόσες φορές της είχε πει να μην αναλάβει, στη συνέχεια όμως καταλαβαίνει πως η κ. Βιολέτα, κοντά 75, δεν έχει κανέναν.

-Ορκίζομαι, να φροντίσω την πολυκατοικία και τις περιουσίες μας, να φροντίσω για το κοινό καλό. Λέει στη γενική συνέλευση. Ταυτόχρονα ένα όραμα γεννιέται στον Παύλο, να κάνει το μικρό αυτό κόσμο καλύτερο!

Μέσα σ\' όλ\' αυτά ένα κορίτσι, η Γιάννα, με τα μισά του χρόνια. Πρώτη θ’ αγγίξει το χέρι του, πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια γάμου, ο Παύλος θα φιλήσει μια άλλη γυναίκα.

«Κανένα δέντρο δε φτάνει τον ουρανό», λέει μια παροιμία. Τα προβλήματα μοιάζει να μην έχουν τελειωμό. Κι άλλη βλάβη κι άλλα λεφτά κι άλλες επισκευές, οι σωλήνες θα χάσκουν πάντα, πάντα η μάνα του θα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του γιου της, ολοένα πιο πολύ θα λείπει ο Παύλος από τη Νίκη, ακόμα κι η Γιάννα, το «δώρο», θα γίνει βάρος.

-Είμαι στη μέση του ωκεανού, πνίγομαι κι όλοι, όλοι σας κάθεστε με κοιτάτε και κάνετε κριτική… Κι ενώ ο Παύλος αγγίζει τα όρια του, ένα δροσερό αεράκι θα φυσήξει και θα του δείξει πως η λύση που ψάχνει γύρω, βρίσκεται μέσα του και πως η ζωή δεν είν\' πικρή μονάχα.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου, Επιμέλεια Σεναρίου : Γιαν Φλάϊσερ, Φωτογραφία: Σταμάτης Γιαννούλης, Μοντάζ - Σχεδιασμός ήχου : Κινάν Ακάουι, Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη. Ήχος : Νίκος Παπαδημητρίου , Μουσική - Στίχοι – Ενορχήστρωση : Γιάννης Αρζιμάνογλου, Μακιγιάζ : Γιάννης Παμούκης, Διεύθυνση Παραγωγής : Βίκυ Νικολέττου, Εκτέλεση Παραγωγής : Νίκος Νικολέττος – PROTASIS PRODUCTION.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Περικλής Χούρσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Γιουλάκη, Κωνσταντίνος Χούρσογλου, Ιορδάνης Χούρσογλου, Όλγα Δαμάνη, Νίκος Γεωργάκης, Ασπασία Κοκόση, Κωνσταντίνα Σαββίδη, Μενέλαος Ντάφλος κ.α.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI), στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009.

Σχετικές ειδήσεις
Στην ταινία «Toni Erdmann» το κινηματογραφικό βραβείο LUX για το 2016
23.11.2016 16:16
Η ταινία «Toni Erdmann», μια συμπαραγωγή Γερμανίας, Αυστρίας και Ρουμανίας, κέρδισε το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX του ΕΚ. Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, στα πλαίσια ειδικής τελετής στην ολομέλεια του Στρασβούργου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Η ταινία πραγματεύεται τη σύνθετη σχέση μεταξύ ενός πατέρα και της κόρης του στη σύγχρονη εταιρική κουλτούρα.
Lo svitato, του Κάρλο Λιτσάνι, με τον Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε
19.10.2016 17:14
Η ΝEW STAR από 20 Οκτωβρίου, θα προβάλλει στους κινηματογράφους ένα άγνωστο διαμάντι του διάσημου νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού κινηματογράφου ΚΑΡΛΟ ΛΙΤΣΑΝΙ, βασισμένο σε σενάριο του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και η σύζυγος του ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ και είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που εμφανίζονται απο κοινού. Η ταινία γυρίστηκε το 1955 και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Εκείνη (Elle), του Πολ Βερχόφεν
03.10.2016 16:46
Η ταινία Εκείνη (Elle) του Πολ Βερχόφεν, η οποία προβλήθηκε ως ταινία λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 από την Seven Films.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016 - Ταινία Έναρξης: Julieta, του Πέδρο Αλμοδόβαρ
24.08.2016 13:15
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!
Bafta 2016: Η ταινία The Revenant απέσπασε 5 βραβεία
15.02.2016 11:27
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 η απονομή των βραβείων Bafta, της βρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου, με μεγάλο νικητή της βραδιάς την ταινία The Revenant.