Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανάμεικτη Θεατρική Σαλάτα

Ανάμεικτη Θεατρική Σαλάτα
Μετά από τη επιτυχημένη παράσταση Το Γκαζόν, τη συμμετοχή τους στο 18ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου με τη performance Diamond Sea και την performance Sculpture στο Άλσος Αιγάλεω, η μουσικόθεατρική ομάδα Bitchy D. επιστρέφει με νέα παραγωγή που έχει σκοπό να ταράξει τα νερά του σύγχρονου θεάτρου. Η Ανάμεικτη Θεατρική Σαλάτα θα παρουσιαστεί στις 13 και 14 Μαρτίου 2010 στο Θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο.

Η ομάδα αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου. Μετά από ένα χρόνο ύπαρξης διεκδικεί μία θέση στα Αθηναϊκά θέατρα και τις καρδιές των θεατών, συνδυάζοντας ένα θέαμα με διασκευές πάνω σε έργα διαφόρων συγγραφέων και μουσική σύγχρονων δημιουργών.

Το γλωσσικό ζήτημα που απασχόλησε όλη την Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα παρουσιάζεται με τρόπο σαρκαστικό στο διήγημα του Γ. Βιζυηνού \"Η μηλιά που έγινε μηλέα\", ενώ στο \"Αστεράκι\" του Αλ. Παπαδιαμάντη βλέπουμε έναν άδοξο νεανικό έρωτα. Oλόκληρη η βιοθεωρία του Αν. Τσέχωφ , βρίσκεται καλά κρυμμένη στο περίφημο \"Γλάρο\" και η παράσταση κλείνει με το devised “Τώρα και για Πάντα”.

Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Feli M και Φλώρα Τσιπλακίδη, τα κοστούμια και τα σκηνικά η StellαR, ενώ η πρωτότυπη μουσική ανήκει στους Bob Katsionis (Firewind, Outloud) και Εμμανουήλ Γρηγοριάδη. Ερμηνεύουν: Πέννυ Γκριτζάπη, Στέλλα Δεγιερμετζόγλου, Ασημένια Ζήση, Άννα-Τερέζα Ζίττη, Ξένια Κοζομπόλη, Feli M, Ιωάννα Μιλιαράκη, Αλεξάνδρα Μπαρή, Ευγενία Στεφάνου , Φλώρα Τσιπλακίδη.

Όταν, λοιπόν, η παραδοσιακή μουσική συναντά την σύγχρονη όπερα και όταν τόσοι διαφορετικοί συγγραφείς συναντιούνται σε μία παράσταση, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πως μπορεί κάποιος να διαφυλάξει την καλαισθησία στη τέχνη. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα την λάβουν όσοι παρακολουθήσουν την Ανάμεικτη Θεατρική Σαλάτα.

Σχετικές ειδήσεις
Των λαών η ανεξήγητη υπομονή: παράσταση στο Gazarte για Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα
20.01.2017 17:31
Με το σύνθημα «Των Λαών η Ανεξήγητη Υπομονή» έρχεται στο Gazarte από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικό-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο-ποίηση Bertolt Brecht και μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch.
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
07.07.2016 14:05
Μέρος των Αισχυλείων που διοργανώνει με συνέπεια εδώ χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας αποτελεί η επιτυχημένη διοργάνωση «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 25 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!